Μετασχηματίζουν και την κοινή λογική;

Συνάδελφοι, Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι  το τελευταίο χρονικό διάστημα, πέραν όλων των  σημαντικών εργασιακών θεμάτων,  παρατηρούνται μία σειρά από «αρρυθμίες».

Συνάδελφοι,

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι  το τελευταίο χρονικό διάστημα, πέραν όλων των  σημαντικών εργασιακών θεμάτων,  παρατηρούνται μία σειρά από «αρρυθμίες» στη διαχείριση ζητημάτων  που άπτονται οικονομικών ζητημάτων των εργαζομένων και προκαλούν  αφενός εύλογα ερωτήματα και αφετέρου  προβλήματα  και ανατροπές στα οικονομικά  της καθημερινής ζωής των  συναδέλφων.

Συγκεκριμένα:

  • Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση δεν καταβάλλεται το επίδομα ΑΜΕΑ στους δικαιούχους συναδέλφους στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου. Εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι εξετάζονται εναλλακτικές επιλογές καταβολής του και μπρος στο φάσμα της αδυναμίας  οικονομικής κάλυψης σοβαρών  οικογενειακών αναγκών, προτείνεται στους εν λόγω συναδέλφους η κατάθεση αιτήματος για προκαταβολή μισθών.
  • Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση δεν καταβάλλονται την ίδια χρονική περίοδο τα οδοιπορικά  και το επίδομα ταμείου των δικαιούχων συναδέλφων. Εκ των υστέρων μαθαίνουμε ότι οφείλονται αμφότερα  σε μηχανογραφικές αλλαγές και διαδικαστικές αδυναμίες. Προφανώς ο δαίμων του ψηφιακού  μετασχηματισμού   δεν φέρνει παρενέργειες  μόνο στα εργασιακά.
  • Προσμετρώντας πολλαπλασιαστικά μόνο τη μισθοδοσία του μηνός Νοεμβρίου και όχι το πραγματικό σύνολο των ετήσιων μεικτών αποδοχών, δεν έχει καταβληθεί ακόμη σε συναδέλφους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την οποία προφανώς και  δικαιούνται. Η ετήσιες μεικτές αποδοχές προκύπτουν όχι από την αυθαίρετη επιλογή και πολλαπλασιασμό των αποδοχών συγκεκριμένου μήνα αλλά από των άθροισμα των μηνιαίων αποδοχών όλου του έτους.

Πολλές «αρρυθμίες» από την πλευρά της Τράπεζας σε μικρό  χρονικό διάστημα. Θα μπορούσαν να αποφευχθούν; Ασφαλώς και θα μπορούσαν εάν λαμβάνονταν υπόψη η κοινή λογική,  η κοινή πρακτική και η κοινή ενημέρωση.

Είναι επιεικώς λάθος πρακτική  να μην ενημερώνεις έγκαιρα και έγκυρα τους εργαζόμενους και τους Συλλόγους.

Είναι επιεικώς αδόκιμο να σταματάς την  καταβολή ενώ δεν έχεις  άμεσα έτοιμη και συμφωνημένη την εναλλακτική λύση.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να αποφασίζεις μονομερώς για θέματα που ρυθμίζονται από  διατάξεις Συλλογικών Συμβάσεων.

Είναι επιεικώς προβληματικές οι επιλογές που αγνοούν την κοινή λογική και πρακτική.

Είναι πράγματι απορίας άξιο  πως την ώρα που υπάρχουν σοβαρά εκκρεμή εργασιακά ζητήματα (Μετασχηματισμός, τοποθετήσεις, μισθολογικές αυξήσεις κ.α.) να ασχολούμαστε με διαδικαστικά θέματα που δημιουργούνται αναίτια με ευθύνη της ΔΑΔ.

Ως ΣΕΤΑΠ έχουμε ήδη  καταθέσει μία σειρά ρεαλιστικών και άμεσα εφαρμόσιμων  προτάσεων για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων και θα επανέλθουμε σύντομα με ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο