Ο ΣΕΤΑΠ πάει Θέατρο: AMLET vs TELMA

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων,.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Διέλευσις» επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά, λόγω επιτυχίας, από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του μεγάλου συγγραφέα William Shakespeare. Ο Άμλετ (ο αναγραμματισμός του είναι τέλμα), πάντα επίκαιρο έργο, είναι αυτός που τολμά να τα βάλει με το κατεστημένο, τόσο εντός του ιδίου όσο και εντός της κοινωνίας, προκειμένου να ακολουθήσει μία πορεία κατάκτησης της ελευθερίας του.

Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης του έργου αναδεικνύει το εσωτερικό του περιεχόμενο και τους βαθύτερους συμβολισμούς του.

Η υπόθεση του έργου είναι μία αλληγορία του υπαρξιακού αδιεξόδου αλλά και των πιθανών λύσεων και επιλογών που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από αυτό.

Με έναν μινιμαλιστικό και πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, που όμως δεν θίγει την αρτιότητα της μυθοπλασίας και την συνέπεια του συγγραφικού λόγου, ο θεατής μπορεί να επικεντρωθεί στην ουσία του μύθου, χωρίς να αποσπάται από αυτήν από εξωτερικούς παράγοντες ή στοιχεία που απομακρύνουν από το βασικό νοηματικό του άξονα.

Με τη βοήθεια του Άγγλου σαιξπηρολόγου Martin Lings και τις καίριες παρεμβάσεις του, το έργο εκτυλίσσεται σε μία παραλληλότητα παρουσίασής του και συγχρόνως ερμηνείας των βασικών αρχετύπων του μύθου.

Από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:30 

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων


Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία:    Χρυσάνθη Κορνηλίου

Παίζουν οι ηθοποιοί:    Γιάννης Μπόγρης , Φωκίων Ζαρίκος, Μαρία Μαλλούχου, Αυγή Φαρόγιαννη, Μάρκος Ζωίδης

Φωτισμός:  Γιώργος Σηφάκης

Μέρες και ώρες παραστάσεων (από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου):

Σάββατο     19:30

Κυριακή      19:30

Διάρκεια παράστασης: 170 λεπτά με διάλειμμα

 

*Για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους της Τράπεζας Πειραιώς – μόνο με την επίδειξη της winners card – ισχύει η προνομιακή τιμή  του εισιτηρίου των 10 €.

 

** Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε ότι στην παράσταση Άμλετ vs Τέλμα, την δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία έχει κάνει η πρώην συνάδελφος της ΑΤΕ Χρυσάνθη Κορνηλίου, θεατρολόγος, στη δε παράσταση τον ρόλο της Οφηλίας παίζει η Αυγή Φαρόγιαννη, κόρη της επίσης συναδέλφου Αντωνίας Κουκή.

 

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

τηλ: 210-8613739

dieleusis@gmail.com, www.dieleusis.gr

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Μοιραστείτε το άρθρο