Ο ΣΕΤΑΠ στην έκθεση «Οδύσσειες» για τα 150 χρόνια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Η αρχαιολογία συναντά την ποίηση και τη σημειολογία στην επετειακή έκθεση του μουσείου Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ο.

Η αρχαιολογία συναντά την ποίηση και τη σημειολογία στην επετειακή έκθεση του μουσείου

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς, συνεχίζει την πολύπλευρη δράση του, προσφέροντας αυτή την φορά οργανωμένη επίσκεψη-ξενάγηση την Κυριακή 05 Μαρτίου και ώρα 09:30, στην νέα περιοδική έκθεση «Οδύσσειες», του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων 44).

Η έκθεση επιχειρεί να ανιστορήσει το περιπετειώδες ταξίδι του ανθρώπου στον χρόνο μέσα από ένα αφαιρετικό και συμβολικό πρίσμα εμπνευσμένο από την Οδύσσεια. Χωρίς να αναδιηγείται το μυθολογικό έπος του Ομήρου, η έκθεση εμπνέεται από τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Οδυσσέα και αφηγείται, μέσα από εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά έργα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το μακρύ χρονικό του δοκιμαζόμενου ανθρώπου, τον αδιάκοπο αγώνα του να τιθασέψει το περιβάλλον, να γνωρίσει νέους τόπους, να πλουτίσει τους ορίζοντες του, να δημιουργήσει πολιτείες ευνομούμενες και να αντιπαλέψει τη φθαρτότητα της ύπαρξης του με τη βοήθεια του έρωτα και της δημιουργικής πράξης.

Την ερμηνευτική προσέγγιση των έργων ενισχύει ο γεμάτος συμβολισμούς λόγος των κορυφαίων νεοελλήνων ποιητών Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Ο. Ελύτη και Γ. Ρίτσου, δημιουργώντας γέφυρες με τη σημερινή εποχή μέσω της σύγχρονης ποιητικής γλώσσας και προσφέροντας ίσως την πιο εύστοχη και συναρπαστική νοηματοδότηση. Οι οπτικοακουστικές και ψηφιακές εφαρμογές της έκθεσης υπογραμμίζουν διακριτικά αυτές τις συνδέσεις.

Ραντεβού 09:30 στην είσοδο.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Η ξενάγηση είναι προσφορά του ΣΕΤΑΠ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια ξενάγησης 1 ώρα και 45΄.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email mariasetap2@gmail.com, μέχρι την Πέμπτη 2/3/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον Οργανωτικό Γραμματέα του ΣΕΤΑΠ, συν. Παναγιώτη Γαζέτα GazetasP@piraeusbank.gr ή στο τηλ. 210.3622646.

Μοιραστείτε το άρθρο