Ο ταλαντούχος κος. Κεσόγλου

Συνάδελφοι, Όπως πολύ καλά έχουμε εμπεδώσει τα τελευταία χρόνια, όταν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βγάζει ανακοίνωση επικαλούμενη αρχές και.

Συνάδελφοι,

Όπως πολύ καλά έχουμε εμπεδώσει τα τελευταία χρόνια, όταν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς βγάζει ανακοίνωση επικαλούμενη αρχές και αξίες, δεν το κάνει από σεβασμό προς αυτές, αλλά για να τις τσαλαπατήσει.

Τελευταίο κρούσμα, είναι η οδηγία της Τράπεζας, προς τους Επικεφαλείς των Κατ/μάτων, προκειμένου να υποδυθούν τον ρόλο του Αστυνόμου και να εμποδίσουν την είσοδο των συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς, επικαλούμενη την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ωσάν να είμαστε όχι συνάδελφοι, αλλά επίδοξοι τρομοκράτες.

Όταν στο στόχαστρό της Τράπεζας βρίσκεται ολοφάνερα, για ακόμη μια φορά, η παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης. Ο κρυφός πόθος των Διοικούντων να σωπάσουμε, να κωφεύσουμε και να κάνουμε τα στραβά μάτια στις αφόρητες εργοδοτικές πιέσεις και αυθαιρεσίες τους.

Αλήθεια όμως, ήθελαν να μας πουν πρώτα ποια είναι τα ειδικά μέτρα που λαμβάνει η ίδια Τράπεζα κατά την είσοδο των πελατών σε αυτήν; και σε τι ακριβώς διαφέρει η είσοδος των συναδέλφων συνδικαλιστών; τι καθιστά άραγε τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των συναδέλφων τόσο επικίνδυνο;

Οι εργαζόμενοι είναι βέβαιο πως δεν κινδυνεύουν από την παρουσία των συναδέλφων τους συνδικαλιστών, αλλά από στελέχη γυρολόγους, που ουδέποτε ήταν φορείς της Τραπεζικής κουλτούρας και δυστυχώς μέχρι σήμερα, αδυνατούν να την αφομοιώσουν. Κινδυνεύουν από αυτούς που δυσκολεύονται αφάνταστα να διακρίνουν τις διαφορές μιας Τράπεζα από ένα εργοστάσιο παραγωγής. Κινδυνεύουν από αυτούς που έρχονται και παρέρχονται χωρίς να τους ενδιαφέρει ουδόλως το μέλλον της Τράπεζας και των εργαζομένων.

Θα πρέπει να καταλάβετε καλά πως το προσωπικό της Τράπεζας ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για χρόνια η καρδιά και ο πνεύμονας της Τράπεζας. Η Τράπεζα είναι το σπίτι μας και δεν σκοπεύουμε να ζητήσουμε καμία άδεια για να διαβούμε το κατώφλι του σπιτιού μας.

Ως ΣΕΤΑΠ θα συνεχίσουμε χωρίς όρους, προϋποθέσεις και αστερίσκους να βρισκόμαστε πάντοτε και παντού στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Ακολουθεί αναλυτικά η οδηγία-παρωδία και ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του:

«Καλησπέρα,

Σας ενημερώνω για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται από τον Επικεφαλής του καταστήματος, στη περίπτωση που μέλη Συλλόγων εμφανιστούν σε κατάστημα.

Συγκεκριμένα:

Στη περίπτωση που οποιοσδήποτε Σύλλογος επισκεφθεί κατάστημα άνευ αδείας, ο Επικεφαλής του καταστήματος θα πλησιάσει το συνδικαλιστή και θα τον ρωτήσει:

– Ήρθατε για προσωπικό σας θέμα τραπεζικής φύσεως ή ήρθατε για ενημέρωση του προσωπικού στα πλαίσια του συνδικαλιστικού σας ρόλου;

·         Εάν ήρθε για προσωπικό θέμα στη Τράπεζα, του επιτρέπεται η είσοδος.

·         Εάν απαντήσει ότι ήρθε για ενημέρωση των εργαζομένων (αντί για ενημέρωση, μπορεί να πει ότι ήρθε να χαιρετήσει τους εργαζομένους ή να τους μοιράσει ανακοίνωση ή οτιδήποτε άλλο) στα πλαίσια του συνδικαλιστικού του ρόλου, τότε ο Επικεφαλής του καταστήματος, του λέει:

– Χωρίς άδεια δεν επιτρέπεται η είσοδός σας για άσκηση του συνδικαλιστικού σας ρόλου.

Αν ο/οι συνδικαλιστής/ές δεν αποχωρήσουν, δεν θα μαλώσει μαζί τους, αλλά θα μιλήσει με αποφασιστικότερο τόνο, λέγοντας:

– Σας ενημερώνω ότι σας απαγορεύεται η είσοδος διότι δεν έχετε λάβει άδεια σύμφωνα με τη διαδικασία που σας έχει γνωστοποιηθεί.

Αμέσως μετά, ο επικεφαλής στέλνει σε μένα mail κάνοντας μια μικρή περιγραφή του συμβάντος:

·         Τί έγινε;

·         Πόση ώρα παρευρέθηκαν στο κατάστημα οι συνδικαλιστές

·         Εάν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, κλπ

Επισυνάπτεται, η διαδικασία και το έντυπο άδειας εισόδου συνδικαλιστικών οργανώσεων στα κτίρια Διοίκησης/Καταστήματα.»

Καλούμε την ΔΑΔ να εγκαταλείψει τις στείρες και αδιέξοδες μεθοδεύσεις της και την παροτρύνουμε τον υπερβάλλοντα ζήλο της να τον επιδείξει στην απαρέγκλιτή εφαρμογή των Συμφωνιών και των Συμβάσεων με την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους.

Μοιραστείτε το άρθρο