Παιδική θεατρική παράσταση: “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεοµένης”

  Μετά τη µεγάλη επιτυχία των δύο προηγούµενων ετών και τη µεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των σχολείων της πόλης.

 

Μετά τη µεγάλη επιτυχία των δύο προηγούµενων ετών και τη µεγάλη ανταπόκριση του κοινού και των σχολείων της πόλης µας στις παραστάσεις «Η Σολοµώντεια λύση» και «Παραµύθια φύτρωσαν στον κήπο», η Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο+ φέτος παρουσιάζει το έργο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεοµένης» σε µετάφραση – διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι και µουσική του Φοίβου ∆εληβοριά. Στόχος της φετινής µας παράστασης είναι η πληρέστερη και πιο ουσιαστική αγωγή του παιδιού µέσω της τέχνης του θεάτρου.

Η παρουσία µας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά γίνεται µε κείµενα ειδικά επιλεγµένα στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού µας στόχου. Το «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας & ο Κλεοµένης» σε σκηνοθεσία Χρυσούλας Παπαδοπούλου είναι ένα έργο που θέλει να δυναµώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών στη διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωµάτων τους. ∆είχνει πως ο αδύναµος µπορεί να υπερνικήσει τους ισχυρούς: µε ευρηµατικότητα και εξυπνάδα, πολύ πλάκα, αλλά κυρίως µε αλληλεγγύη.

Για τα παιδιά αλλά και τους νέους είναι σηµαντικό να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους µε τα πραγµατικά καθηµερινά τους προβλήµατα, στους ήρωες της ιστορίας. Το θέατρο δεν πρέπει να είναι µόνο διασκέδαση, αλλά και να εµψυχώνει, να ερεθίζει την κοινωνική τους φαντασία, να τους κάνει να νοιώσουν πως δεν είναι µόνοι µε τις δυσκολίες τους, και προπάντων να διαµηνύει ότι οι συνθήκες µπορούν να αλλάξουν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

4 φιλαράκια µεταµορφώνουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο της γειτονιάς τους σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάµεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων µε οδηγό και καύσιµο τη φαντασία και τη φιλία τους. Ησυχία επιτέλους! Ποιός κάνει τόση φασαρία; Η φαντασία κάνει φασαρία στην οδό Σκουπιδοπόλεως. Στη οδό Σκουπιδοπόλεως δεν χωράει το παιχνίδι των παιδιών! ∆εν χωράει ούτε µία παιδική χαρά!!! Παρκάκι δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γήπεδο για καµιά µπαλιά. Και οι πλατείες είναι µόνο για τους φραπέδες! ∆εν υπάρχει ελεύθερος χώρος! Οι µεγάλοι τα έχουν µπερδέψει! Πιστεύουν ότι οι φωνές των παιδιών που παίζουν είναι φασαρία και τα αυτοκίνητα, οι κόρνες και οι µηχανές είναι η ησυχία. Για αυτό το λόγο… φωνάζουν την αστυνοµία!

Μοιραστείτε το άρθρο