Προτάσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση μας με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου με θέμα τη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων του.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση μας με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου με θέμα τη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων του RBU, που μέχρι σήμερα παραμένουν στη διάθεση της Διοίκησης.

Τη δική μας θέση την είχαμε εκφράσει ξεκάθαρα στην προηγούμενη συνάντηση μας. Άμεση έναρξη των τοποθετήσεων και την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους εντός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, με όσο το δυνατόν πιο σύντομη ημερομηνία λήξης, πάντα σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας ΟΤΟΕ και Τράπεζας και να ληφθούν υπόψη, εκτός των άλλων, και κοινωνικά κριτήρια.

Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της ΔΑΔ, μας ενημέρωσαν ότι σκοπεύουν το επόμενο χρονικό διάστημα να προβούν στα παρακάτω βήματα:

– Τοποθετήσεις ενός συγκεκριμένου αριθμού συναδέλφων στο Δίκτυο και τις Κεντρικές Διευθύνσεις της Τράπεζας στην Αττική.

– Πρόταση στους συναδέλφους να τοποθετηθούν στην θυγατρική της Τράπεζας PDS Solution, με νέα όμως ατομική σύμβαση, η οποία θα αναγνωρίζει προϋπηρεσία και προηγούμενη μισθό.

– Πρόταση στους συναδέλφους – από Αθήνα και περιφέρεια – να καλύψουν θέσεις εργασίας στους υπόλοιπους Νομούς της χώρας.

Συνάδελφοι,

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα, είναι εύλογα και πολλά. Τα θέσαμε επίμονα και επιτακτικά και είτε δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις, είτε παρέμειναν αναπάντητα, είτε η απάντησή τους μετατέθηκε χρονικά για το απώτερο μέλλον.
Στην παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στα εξής:

Για εμάς είναι μονόδρομος η απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή του γράμματος και του πνεύματος της συμφωνίας της Τράπεζας και της ΟΤΟΕ.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία παραβίαση των όρων της και καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Ζητήσαμε να λάβουμε γνώση μίας σειράς σημαντικών δεδομένων που αποτυπώνουν πραγματικά τις ανάγκες τις Τράπεζας.

Καλέσαμε τους εκπροσώπους της ΔΑΔ να αναζητήσουν ουσιαστικές λύσεις, που θα διασφαλίζουν την πραγματική τοποθέτηση όλων των συναδέλφων, τηρώντας απαρέγκλιτα τη Συμφωνία. Η Τράπεζα δεν έχει πολυτέλεια δημιουργίας νέων πεδίων αντιπαράθεσης αλλά αντιθέτως έχει ανάγκη την αξιοποίηση όλων των εργαζόμενων της προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προοπτικής.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ με τη συμμετοχή και του Νομικού Συμβούλου μας ώστε να αποτιμήσουμε τα δεδομένα και να συναποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Μοιραστείτε το άρθρο