Συλλογικές Δράσεις Πολιτισμού Απρίλιος ’24

Συνάδελφοι, Ο ΣΕΤΑΠ, σε συνεργασία με τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank-.

Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΤΑΠ, σε συνεργασία με τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank- Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ), συνεχίζει τη διοργάνωση επισκέψεων σε μουσεία, γκαλερί, πινακοθήκες, κέντρα πολιτισμού και ατελιέ σημαντικών καλλιτεχνών, φέρνοντας πιο κοντά τα μέλη μας στο εικαστικό και πολιτιστικό έργο της χώρας μας. Οι επόμενες επισκέψεις μας θα είναι για την: 

ΑΘΗΝΑ

Στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», (Αμερικής 3, Στάση Μετρό Συντάγματος) την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00. 

Η έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, τη σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας.

Επίσης, θα ξεναγηθούμε στην μόνιμη έκθεση του μουσείου που αφορά τη νομισματική ιστορία της Ελλάδος.

Η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους. 

ΑΤΤΙΚΗ

Στη γκαλερί ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, (Προκοπίου Γκίνη 5, Καλύβια Θορικού)την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 11:30 στην έκθεση «Μακρύς ο δρόμος: Συλλέγοντας βιώματα και έργα». Επισκεπτόμαστε την σημαντικότερη εικαστική έκθεση της χρονιάς, στην γκαλερί του Γαβρίλου Μιχαήλ, σε επιμέλεια του κριτικού και ιστορικού τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η υλοποίηση ενός έργου γίνεται μέσα από συζητήσεις και φυσικά την κατασκευή του έργου. Σε αυτό ο Γαβρίλος Μιχάλης έχει παίξει έναν τεράστιο ρόλο με κάθε έναν από τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στην έκθεση. Χωρίς τον Γαβρίλο, πολλά από αυτά τα έργα που έχουν κάνει οι καλλιτέχνες δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν καν. Ο Γαβρίλος είναι μέρος αναπόσπαστο της ιστορίας των καλλιτεχνών. Να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος, λέει ο ποιητής, και ναι, ο δρόμος ήταν μακρύς ως εδώ κι ευχόμαστε να είναι εξίσου μακρύς ως μια καινούργια αφετηρία μπροστά μας.»

Στην έκθεση θα δούμε έργα των Δημήτρη Αληθεινού, Διοχάντης, Γιάννη Μπουτέα, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Ρένας Παπασπύρου, Mariella Simoni, Θανάση Τότσικα και Γιώργου Χατζημιχάλη.

Η επίσκεψη προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους. 

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00, θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο Οινοποιείο Δημήτρη Λιέπουρη στην Κερατέα όπου θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις και θα κάνουμε γευσιγνωσία κρασιού.
Το κόστος της γευσιγνωσίας είναι 10 ευρώ κατά άτομο και είναι προαιρετικό.

Παρακαλούμε τα μέλη μας όπως δηλώσουν συμμετοχή μία μέρα πριν από κάθε επίσκεψη, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 03.04.2024 και Παρασκευή 19.04.2024 αντίστοιχα, ώρα 12:00 στο e-mail του Συλλόγου (info@setap.gr), καθώς και των συνοδών και τέκνων τους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις μας.

Υπεύθυνη των πολιτιστικών δράσεων είναι η συνάδελφος Μαρία Παπαβασιλείου τηλ. επικοινωνίας 6974 806 922.

Επίσης όποιος συνάδελφος ή μέλος της οικογενείας του δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο, τραγούδι, χορό, συγγραφή ή οτιδήποτε άλλο και θέλει να μας παρουσιάσει τη δουλεία του, να στείλει υλικό στο zannakarm@yahoo.gr

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος                Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο