Συμμετέχουμε Όλοι στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά, ενωτικά και δυναμικά  στην 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ, την  28η Φεβρουαρίου 2024, καθώς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά, ενωτικά και δυναμικά  στην 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ, την  28η Φεβρουαρίου 2024, καθώς και να δώσουν ισχυρό παρών στις  προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη.

Συμμετέχουμε και  διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην ακρίβεια, στις  λογικές και πρακτικές που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια μας, τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας.

Συμμετέχουμε και  απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων και των συλλογικών δικαιωμάτων μας.

Συμμετέχουμε και στέλνουμε στην Κυβέρνηση και στον  εργοδότη μας, ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και αγώνα. 

Εργασία και μισθοί με αξιοπρέπεια και προοπτική

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΟΛΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με δεδομένη την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης  του εισοδήματος  των συναδέλφων ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες τους, ως ΣΕΤΑΠ έχουμε εστιάσει και έχουμε καταθέσει  από τις αρχές του χρόνου  στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού μία  πρώτη δέσμη  ρεαλιστικών και άμεσα υλοποιήσιμων προτάσεων:

  • Προσμέτρηση και καταβολή της αύξησης του  επιδόματος πολυετίας ( 1,85%) από την  1/1/2024 σε όλους του συναδέλφους.
  • Εφαρμογή από 1/1/2024 αντί της 1/12/2024, της 3ης κατά σειρά αύξησης (2,5%) των βασικών μισθών του Ενιαίου Μισθολογίου της Κλαδικής Σύμβασης 2022-2024.
  • Την επαναφορά του Κλαδικού Επιδόματος Ισολογισμού σε άμεση συνεργασία με την Ομοσπονδία μας.

ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Οι μισθοί και οι αυξήσεις  μας είναι και θα είναι απόρροια Συλλογικών διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων και όχι προσωπικής εκδούλευσης σε μεμονωμένη και αποσπασματική βάση στο πλαίσιο μίας  κοντόφθαλμης και επισφαλούς «οικειοθελούς» μεθόδευσης. Οι αυξήσεις και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται θεσμικά, ισχύουν δικαιωματικά για όλους τους συναδέλφους  ή για  όσους εμπίπτουν σε συγκεκριμένα σαφώς οριζόμενα κριτήρια και έχουν συνέχεια  και ισχύ στο χρόνο και στο χώρο.  Τα «οικειοθελώς» χορηγούμενα, «οικειοθελώς» συρρικνώνονται ή χάνονται.

Σε δεύτερο χρόνο θα επανέλθουμε με την κατάθεση ενός  εμπεριστατωμένου διεκδικητικού πλαισίου Συλλογικών αυξήσεων.

*** Ο ΣΕΤΑΠ θα ενεργοποιήσει όπως κάνει πάντα το απεργιακό του ταμείο για τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο