Συμμετέχουμε στην απεργία στις 30/10/2023

Συνάδελφοι, Σε μια κρίσιμη και σημαντική συγκυρία για το εργασιακό μας παρόν και μέλλον, η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη.

Συνάδελφοι,

Σε μια κρίσιμη και σημαντική συγκυρία για το εργασιακό μας παρόν και μέλλον, η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προασπίσουμε τις δουλειές και τα δικαιώματα μας, είναι η ενότητα και ο αγώνας απέναντι στις μεθοδεύσεις που βιώνουμε.

Η σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ΣΕΤΑΠ, οδήγησε στην αποτροπή μιας φαρσοκωμωδίας στις πλάτες των εργαζομένων και στο αυτονόητο της κοινής δράσης.

Αντίπαλος μας είναι οι αντεργατικές πρακτικές της Διοίκησης, η οποία την ίδια στιγμή που απαξιώνει τους εργαζόμενους της, δεν διστάζει να είναι «γενναιόδωρη» με τον εαυτό της μοιράζοντας παχυλές αμοιβές στα μεγαλοστελέχη.

Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε!

Πόσο οξύμωρο είναι από την μια να ενδιαφέρεσαι για το μέλλον της Τράπεζας και από την άλλη με διφορούμενες επιχειρηματικές επιλογές να πλήττεις χρόνιες συνεργασίες με πελάτες.

Πόσο ανήθικο είναι να εργαλειοποιείται ο ψηφιακός μετασχηματισμός, προκειμένου να στοχοποιούνται συνάδελφοι που διαχρονικά στηρίζουν την Τράπεζα.

Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΤΑΠ έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περιλαμβάνει: ενημερωτικές περιοδείες, παρεμβάσεις στη Διοίκηση της Τράπεζας και προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις όποιες περιπτώσεις βλαπτικών μεταβολών.

Σημειώνουμε δε, ότι ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων έχουμε ήδη πετύχει να αντιστρέψουμε συμπεριφορές στελεχών που υπονόμευσαν την αξία και την αξιοπρέπεια τους.

Καθένας μας, έχει την άποψη του και την κριτική του σκέψη, αναφορικά με τον ρόλο, την έντιμη στάση και την διαχρονική προσφορά του κάθε Συλλόγου στο χώρο.

Σήμερα ωστόσο, παραμερίζουμε τις οποίες επιμέρους ενστάσεις μας και χωρίς να λησμονούμε τίποτα, εστιάζουμε στο σημαντικό διακύβευμα: αυτό της επιτυχίας της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στους συναδέλφους μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά και ενωτικά την Δευτέρα 30 Οκτώβριου 2023.

Υ.Γ. Ο ΣΕΤΑΠ θα ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο του, όπως μεριμνά και κάνει κάθε φορά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο