Φαρσοκωμωδία στις πλάτες των εργαζομένων

Συνάδελφοι, Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο χώρο μας είναι ταυτοχρόνως κωμικά και τραγικά. Την ώρα, που εκατοντάδες συνάδελφοι.

Συνάδελφοι,

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο χώρο μας είναι ταυτοχρόνως κωμικά και τραγικά.

Την ώρα, που εκατοντάδες συνάδελφοι στους οποίους δεν αποδόθηκαν νέοι ρόλοι και αισθάνονται στο περιθώριο, με κύρια ευθύνη της Τράπεζας, συνδικαλιστικοί τακτικισμοί μετατρέπουν το δράμα σε μαύρη κωμωδία.

Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 19/10/2023, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΤΟΕ παραβρεθήκαμε στην κοινή σύσκεψη όλων των συλλόγων με θέμα τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

Την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης ωστόσο, Τετάρτη 18/10/2023, ο ΣΕΤΠ φρόντισε να προκαταβάλει τις εξελίξεις προκηρύσσοντας απεργία για τις 30/10/2023, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς καμία αναφορά στο πλαίσιο δράσης των υπολοίπων 5 Συλλόγων, που μέρες πριν είχε ανακοινωθεί .

Ο ΣΕΥΤΠΕ από την πλευρά του, επέμενε στην προκήρυξη απεργίας στις 25/10/2023.

Ο ΣΕΤΑΠ αφού ανέλυσε το πλαίσιο των εν εξελίξει παρεμβάσεων μας και αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών και το γεγονός ότι η απεργία πρέπει να πετύχει για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα στη Διοίκηση, ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΟΤΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Πρώτιστο μέλημα μιας απεργίας δεν μπορεί να είναι η ημερομηνία προκήρυξης, αλλά η μαζική συμμετοχή για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση με τις πρακτικές της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα στους εργαζόμενους, τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας στο έλεος μικροσκοπιμοτήτων, που καταλήγουν να εξυπηρετούν στο έπακρο τα σχέδια της Διοίκησης.

Ο ΣΕΤΑΠ ως η σοβαρή και υπεύθυνη συνδικαλιστική δύναμη του χώρου, επιλέγει να μην πάρει μέρος στα παιχνίδια, που μοναδική επιδίωξη έχουν την επίλυση προσωπικών συνδικαλιστικών διαφορών και εν τέλει εντείνουν το χάσμα μεταξύ συλλόγων και συναδέλφων.

Παραμένουμε με συνέπεια στο πλαίσιο δράσεων που έχουμε εξαγγείλει και

Καλούμε την ΟΤΟΕ, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα, να πετύχουμε συσπείρωση όλων σε ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο