Άμεσες κοινές δράσεις 5 Συλλόγων απέναντι στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Παρασκευή 13/10/2023, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των πέντε Συλλόγων (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΣΥΓΤΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΕΤΒΑ)  προκειμένου να απαντήσουμε συλλογικά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

την Παρασκευή 13/10/2023, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των πέντε Συλλόγων (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΣΥΓΤΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ, ΕΤΒΑ)  προκειμένου να απαντήσουμε συλλογικά στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς και στα εκβιαστικά διλήμματα  μέσω των οποίων  επιχειρούν να εμφανίσουν ως μονόδρομο την «εθελουσία» έξοδο εκατοντάδων συναδέλφων.

Ο Ψηφιακός Μετασχηματιμός της Τράπεζας δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα ούτε για την στοχοποίηση, ούτε για την απαξίωση έμπειρων, καταξιωμένων και με πολυετή προσφορά συναδέλφων μας.

Οι 5 Σύλλογοι αποφάσισαν:

  • Πανελλαδικές περιοδείες μικτών κλιμακίων σε καταστήματα και Διευθύνσεις,  για την ενημέρωση των συναδέλφων και την προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
  • Προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για συγκεκριμένες περιπτώσεις καταστημάτων ανά την επικράτεια, που αποδεδειγμένα εφαρμόσθηκαν απαξιωτικές συμπεριφορές που πρόσβαλλαν το δικαίωμά τους στην άσκηση των καθηκόντων που υπαγορεύονται από το ρόλο τους.
  • Σύσκεψη των νομικών συμβούλων των Συλλόγων προκειμένου να προχωρήσουμε στις δέουσες νομικές ενέργειες για την προστασία των συναδέλφων μας από τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και την απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας μας
  • Αίτημα για παρέμβαση της ΟΤΟΕ στις εξελίξεις κατά την προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της 19/10/2023.
  • Αποστολή αιτήματος για συνάντηση και παρέμβαση με την ηγεσία της ΓΣΣΕ.
  • Αποστολή αιτήματος για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας καθώς και με εκπροσώπους κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απαιτούμε από την Διοίκηση της Τράπεζας  να σταματήσει τη μεθόδευση απαξίωσης  και βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας των συναδέλφων μας και την καλούμε να  αναθέσει πραγματικά καθήκοντα στο σύνολο του προσωπικού όπως οφείλει. Είναι υποχρέωσή της, όπως ορίζεται από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τις ΣΣΕ όπως άλλωστε εμφατικά επιβεβαίωσε το πρόσφατο Πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας.

Στο δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του.

Με συντονισμένη συλλογική δράση και παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό επίπεδο, διεκδικούμε πραγματικούς ρόλους και αντικείμενο εργασίας για όλους τους συναδέλφους μας. Διεκδικούμε την ενεργή  συμμετοχή όλων μας στο παρόν και το μέλλον της Τράπεζα μας, χωρίς εκβιαστικά διλήμματα και σκηνοθετημένα αδιέξοδα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Τα Δ.Σ των Συλλόγων  Σ.Ε.Τ.Α.Π –Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε – Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)

Μοιραστείτε το άρθρο