Ούτε αδιέξοδος, ούτε έξοδος

Συνάδελφοι, Μετά τις ανηλεείς επιθέσεις στην αξία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων, αναφορικά με την κατανομή των νέων ρόλων στα.

Συνάδελφοι,

Μετά τις ανηλεείς επιθέσεις στην αξία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων, αναφορικά με την κατανομή των νέων ρόλων στα Καταστήματα του Δικτύου,  ο ΣΕΤΑΠ  προβαίνει σε πρώτο στάδιο στις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Επιτόπιες παρεμβάσεις  σε καταστήματα των οποίων οι Διευθυντές έχουν ξεσαλώσει και περιοδείες σε καταστήματα και Διευθύνσεις για την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
  • Προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας για συγκεκριμένες περιπτώσεις Διευθυντών ανά την επικράτεια, που αποδεδειγμένα προσέβαλαν την αξία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Ο ΣΕΤΑΠ θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσους παραβιάζουν αρχές, αξίες, νόμους και κανόνες.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν και το επίσημο κανάλι “Whistle Blowing”, για τις περιπτώσεις όπου οι συμπεριφορές Διευθυντών εμπίπτουν σε περιστατικά βίας και παρενόχλησης, όπως λεκτική βία, υβριστικά, προσβλητικά σχόλια, απειλές κάθε είδους, ταπεινωτική συμπεριφορά και συστηματικός αποκλεισμός από συναντήσεις της ομάδας εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα δεσμεύεται για προστασία της ανωνυμίας και της αρχής της εμπιστευτικότητας, καθώς επίσης υποχρεούται να προστατεύσει τους εργαζόμενους από πράξεις αντιποίνων. Ο ΣΕΤΑΠ από κοινού με τους συναδέλφους, θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει στις εξελίξεις της διαδικασίας καταγγελίας.
  • Από κοινού παρέμβαση με την ΟΤΟΕ προς άμεση επίλυση του ζητήματος.
  • Πολιτική παρέμβαση στην Κυβέρνηση, με αίτημα άμεσης  συνάντησης  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.
  • Σε άμεση συνεργασία με το νομικό μας σύμβουλο θα προχωρήσουμε στις δέουσες νομικές ενέργειες για την προστασία των συναδέλφων μας από τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης και την απόπειρα βλαπτική μεταβολής των όρων εργασίας μας.

Συνάδελφοι,

Απαιτούμε από την τράπεζα να σταματήσει τη μεθόδευση απαξίωσης και βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας σε συναδέλφους και να αναθέσει πραγματικά καθήκοντα στο σύνολο του προσωπικού όπως οφείλει. Είναι υποχρέωσή της, όπως ορίζουν οι σχετικές νομοθετικές διατάξεις και επιβεβαίωσε εκτενώς  το πρόσφατο Πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας Λάρισας.

Ο επίπλαστος διαχωρισμός των συναδέλφων, σκοπό έχει, όχι την εύρυθμη λειτουργία των Καταστημάτων, αλλά την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στο επικείμενο πρόγραμμά εθελουσίας εξόδου.

Η πρώτη συστημική Τράπεζα, με τα σημερινά υπερκέρδη, η οποία διατείνεται στις τρέχουσες  διαφημίσεις της,  ότι στηρίζει το κάθε αύριο, δεν μπορεί να εξαιρεί το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων της. Αυτών που τη στήριξαν, τη στηρίζουν και θα τη στηρίζουν.

Συνάδελφοι,

Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Δεν είναι όμως ούτε αδιέξοδος ούτε έξοδος.

Κανένας συνάδελφος μόνος.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο