Το προσωπικό της Τράπεζας είναι ενιαίο και αδιαίρετο

Τις τελευταίες μέρες καλούνται οι συνάδελφοι του Δικτύου από τους Διευθυντές των Καταστημάτων, προκειμένου να τους ανατεθούν οι νέοι ρόλοι.

Τις τελευταίες μέρες καλούνται οι συνάδελφοι του Δικτύου από τους Διευθυντές των Καταστημάτων, προκειμένου να τους ανατεθούν οι νέοι ρόλοι ή καθόλου ρόλοι.

Είμαστε όλοι τραπεζοϋπάλληλοι και στον εργασιακό μας βίο αλλάξαμε και θα αλλάξουμε πολλούς ρόλους, χωρίς να είμαστε ποτέ οργανικά προσδεμένοι σε αυτούς. Οι ρόλοι αλλάζουν, αναπροσαρμόζονται, μετονομάζονται κατά καιρούς με «ευφάνταστα» ή μη ονόματα, ανάλογα με τη φαεινή ιδέα κάποιων στελεχών ή υψηλά αμειβόμενων συνεργατών, αλλά δεν μπορούν να αποκοπούν, να αποσυνδεθούν από τις εκτελούμενες τραπεζικές εργασίες και την κυρίαρχη ιδιότητα της εργασιακής σχέσης, αυτής του Τραπεζοϋπαλλήλου.

Οι ρόλοι έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των εργαζόμενων, την δημιουργική κατανομή, σε συνδυασμό με την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος και όχι με τη διαστροφική εργαλειοποίηση της ανακατανομής τους στο πλαίσιο μίας εκκαθαριστικής μεθόδευσης.

Δεν είμαστε ούτε UBE, ούτε UBO, ούτε λοιποί, ούτε UFO για να μας κοροϊδεύουν προσάπτοντάς μας μία αυθαίρετη προκατασκευασμένη ταμπέλα, για να πετύχουν τον εμμονικό στόχο τους.

Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να αναφέρουν ότι «ενδυναμώνεται περαιτέρω η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει συνολικά το Δίκτυο της Τράπεζας Πειραιώς» όταν επιχειρούν την πλέον απάνθρωπη και ανθρωποφαγική μεθόδευση.

Οι συνάδελφοι του Δικτύου έχουν βιώσει στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια ότι ο κύριος στόχος τους δεν είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά η συμμετοχή στην εθελουσία.

Επιχειρούν να εφαρμόσουν άμεσα ένα νέο μοντέλο με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Εθελοτυφλούν μπροστά στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν και θα βρουν μπροστά τους με μεγάλη ένταση και δυστυχώς πάλι εμείς θα υποστούμε τις συνέπειες τους και θα κληθούμε να τα διαχειριστούμε.

Προσδίδουν στους Διευθυντές των καταστημάτων, ένα ρόλο που δεν τους αξίζει και δεν τους ταιριάζει. Αυτόν του μιλημένου διαλογέα και του άχαρου κομιστή τελεσιγράφων. Τους αδικεί και τους απαξιώνει ως πρόσωπα και ως ρόλο και πολλοί αντιλαμβάνονται  τις άμεσες και έμμεσες αρνητικές συνέπειες αυτής της άλογης πρακτικής. Βέβαια υπάρχουν πάντα και οι άφρονες γενίτσαροι, που παίρνουν το ρόλο του κομιστή στα σοβαρά και υπερθεματίζουν. Να ξέρουν ότι τους ξέρουμε.

Οι εν λόγω πρακτικές εμπίπτουν απόλυτα στον ορισμό της βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Είναι απαράδεκτες, αντεργατικές και ασύμβατες με συνταγματικές αρχές και αξίες, με την αξιοπρέπειά και τα θεσπισμένα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα, έχουν αρνητικές συνέπειες στο μέλλον της Πειραιώς, στην οργάνωση της εργασίας, στις εργασιακές σχέσεις, στη φήμη της τράπεζας και στην παραγωγικότητά της. Το πλέον οξύμωρο είναι ότι η Διοίκηση έχει σχετικά πρόσφατα υπογράψει (με τον ΣΕΤΠ) και διαφημίσει, την πολιτική κατά της Βίας και Παρενόχλησης. Προβλέπουμε, πέραν όλων των άλλων ενεργειών, να έχει σύντομα πολύ δουλειά  η σχετική επιτροπή.

Συνάδελφοι,

Διαχέουν την ανασφάλεια στοχευμένα για δύο λόγους:

  • Η στόχευση στο σύνολο αποδυναμώνει την ένταση της ενώ ο περιορισμός της σε συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων την κλιμακώνει στο έπακρον.
  • Επιχειρούν τη διαίρεση μεταξύ ώστε να μας περιχαρακώσουν και να αποδυναμώσουν τη συλλογική αντίδραση.

Απειλούν ή υπονοούν ότι συνάδελφοι δεν θα έχουν αντικείμενο την επόμενη μέρα ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι υποχρεωμένοι από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις και πάντα στο πλαίσιο της καλής πίστης και τον Κανονισμού Εργασίας να δίνουν αντικείμενο εργασίας στους εργαζόμενους τους.

Οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης είναι αντεργατικές, παράνομες και αντισυμβατικές. Συνιστούν απόπειρα βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας μας και προσβολή της προσωπικότητάς μας, ενώ εντελώς καταχρηστικά και καθ’ υπέρβαση κάθε σχετικού εργοδοτικού δικαιώματος, με αυτόν τον τρόπο αυτό προσπαθούν να μας ωθήσουν σε  «εθελούσια έξοδο».

Οφείλουν να δώσουν αντικείμενο, οφείλουν να δώσουν ρόλο.

Οφείλουν να αλλάξουν ρότα.

Αυτό απαιτούμε ως ΣΕΤΑΠ και θα προβούμε σε όλες τις δέουσες συνδικαλιστικές, πολιτικές και νομικές παρεμβάσεις για να το πετύχουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο