Επιστροφές ασφαλιστικών εισφορών

Συνάδελφοι, Έπειτα από επικοινωνία μας με τη ΔΑΔ και συγκεκριμένα με  τον κ. Κεσόγλου, αναφορικά με το γνωστό  θέμα της.

Συνάδελφοι,

Έπειτα από επικοινωνία μας με τη ΔΑΔ και συγκεκριμένα με  τον κ. Κεσόγλου, αναφορικά με το γνωστό  θέμα της επιστροφής εισφορών του ΕΦΚΑ  για τις μητέρες συναδέφλισσες, μας ενημέρωσε ότι:

δεν έχουν λάβει ακόμη απάντηση από τον ΕΦΚΑ, στο σχετικό ερώτημα που είχαν καταθέσει αναφορικά  με την ισχύ της  πενταετούς  αναδρομικότητας. ( Οκτώβριος 2021 και πίσω)

  • με δεδομένη την καθυστέρηση στην ανταπόκριση του ΕΦΚΑ  και για  να μην υπάρξει θέμα παραγραφής ιδίως για τις συναδέλφισσες που  είναι στο όριο της πενταετίας , αποφάσισαν να στείλουν σε όλες τις συναδέλφισσες τη σχετική βεβαίωση ώστε  να τη καταθέσουν  μαζί με υπόλοιπα  δικαιολογητικά στο τοπικό κατάστημα του ΕΦΚΑ.
  • έχουν ήδη ξεκινήσει να εκδίδουν και θα αποστείλουν άμεσα  τις πρώτες βεβαιώσεις  για τις συναδέλφισσες που ημερολογιακά είναι στο όριο της πενταετίας.
  • θα ακολουθήσει σταδιακά η έκδοση και η αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων για το  σύνολο των εν λόγω συναδελφισσών.
  • η ΔΑΔ έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα στείλει τις βεβαιώσεις ανεξαρτήτως εάν έχει κάνει σχετική αίτηση ή όχι η κάθε συνάδελφος. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ούτως  ή άλλως θα προχωρήσουν στην αποστολή των βεβαιώσεων  αλλά εάν κάποια συνάδελφος έχει οποιαδήποτε ανασφάλεια ή αμφιβολία, μπορεί να στείλει και σχετικό αίτημα.

Άρα οι συναδέλφισσες που είναι στο όριο τις πενταετίας θα λάβουν σύντομα τις σχετικές βεβαιώσεις και θα επακολουθήσει η σταδιακή παραλαβή  και από τις υπόλοιπες. 

Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας και  από την πλευρά σας αναμένουμε  να μας ενημερώνετε για οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν παρουσιαστεί  ώστε να το θέτουμε στη ΔΑΔ  και να μεριμνούμε για την επίλυση του.

Συνεχίζουμε δυναμικά και ενωτικά και πάντα μπροστά 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το άρθρο