4ωρη στάση εργασίας στα Κατ/ματα των Νομών Λάρισας, Αρκαδίας και Κορινθίας

Συνάδελφοι, Ο φημολογούμενος νέος κύκλος κλεισίματος Κατ/μάτων στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί συνέχεια της αδιέξοδης εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης, στο βωμό.

Συνάδελφοι,

Ο φημολογούμενος νέος κύκλος κλεισίματος Κατ/μάτων στην Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί συνέχεια της αδιέξοδης εμμονικής λογικής της συρρίκνωσης, στο βωμό της οποίας επιχειρείται η σταδιακή απαξίωση εργαζομένων, πελατών και τοπικών κοινωνιών.

Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν συνθήκες σύγχυσης και αβεβαιότητας στο Προσωπικό, προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση συμμετοχής του, στο επικείμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, μέσα από ένα συγκρουσιακό περιβάλλον.

Συγκρούεται με τους εργαζόμενους της και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει, μειώνοντας σε επικίνδυνο βαθμό την «κεφαλαιακή επάρκεια» που της προσφέρουμε διαχρονικά.

Συγκρούεται με τις αρχές και τις αξίες που η ίδια ευαγγελίζεται και την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα των ημερών μας.

Συγκρούεται  με τους πελάτες της και τις ανάγκες των  τοπικών  κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα  τη διαχρονική  σχέσης της  με την Ελληνική Επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες  και την Ελληνική οικογένεια. Σπάει μακροχρόνιους δεσμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες μεσοπρόθεσμα.

Ο ΣΕΤΑΠ αντιπαλεύει διαχρονικά τις εμμονικές  λογικές και τις πρακτικές της συρρίκνωσης, πάντα δίπλα και μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και  με συντονισμένες παρεμβάσεις σε συνδικαλιστικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε στενή συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης  περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο των τοπικών Κατ/μάτων.

Προκηρύσσουμε 4ωρές Στάσεις Εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)

  • Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στα Κατ/ματα του Ν. Λάρισας και συγκέντρωση έξω από το Κατ/μα Λάρισα Α (2609) στις 10.00 π.μ.
  • Τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στα Κατ/ματά των Ν. Αρκαδίας και Ν. Κορινθίας και συγκεντρώσεις έξω από τα Κατ/ματα Μεγαλόπολης (1312) και Βραχατίου (1332) αντίστοιχα στις 10.00 π.μ.

Απέναντι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τις Διοίκησης απαντάμε με συντονισμένες κινήσεις και ευρύτερες συμπορεύσεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και τοπικούς φορείς ώστε οι παρεμβάσεις μας να είναι μαζικές και στοχευμένες και να φέρουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Πέραν των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο, προχωράμε όλοι μαζί στα επόμενα βήματα για συντονισμένες και μαζικές Πανελλαδικές αγωνιστικές παρεμβάσεις σε επίπεδο Τράπεζας διότι η μάχη κατά της συρρίκνωσης είναι κοινή και μας αφορά όλους είτε στο Δίκτυο είτε στις Διευθύνσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο