Συνάντηση ΣΕΤΑΠ με κ. Γεωργόπουλο για το σχέδιο Sunrise

Χθες, 27/4/2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γεωργόπουλο και θέμα την ενημέρωση για το σχέδιο sunrise..

Χθες, 27/4/2021, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γεωργόπουλο και θέμα την ενημέρωση για το σχέδιο sunrise.

Ο κ. Γεωργόπουλος παρουσίασε αξονικά τους πυλώνες του sunrise, χαρακτήρισε πετυχημένη την πρόσφατη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, εστίασε στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στην επιλογή τους για μείωση του αριθμού των καταστημάτων του Δικτύου και στην πρόθεσή τους για την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους.

Παρά τις επιμέρους ερωτήσεις μας, περιορίστηκε στην αναφορά των γενικών κατευθύνσεων και δεν προχώρησε στην περαιτέρω ανάλυση του σχεδιασμού τους.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την πλήρη αποδοκιμασία μας απέναντι στις λογικές και πρακτικές της συρρίκνωσης, εστιάσαμε στα εμμονικά χαρακτηριστικά της και στα αδιέξοδα που συσσωρεύει.

Εκφράσαμε την ξεκάθαρη εναντίωσή μας απέναντι στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δίκτυο Καταστημάτων ως «προεόρτια» του επικείμενου προγράμματος εθελούσιας.

Εστιάσαμε στο έλλειμμα συνολικού οράματος για τν Τράπεζα και τους εργαζόμενους, στο διάχυτο πλέον έλλειμμα εμπιστοσύνης και στην καταρράκωση του ηθικού των εργαζομένων. Το τριπλό έλλειμμα και οι μεθοδεύσεις πυροδοτούν ένα εκρηκτικό κλίμα και οι συνέπειες για την Τράπεζα θα είναι μεγάλες.
Σπέρνουν θύελλες και θα θερίσουν καταιγίδες.

Ξεκαθαρίσαμε ότι ο δρόμος που ακολουθούν, με τις επιλογές και πρακτικές τους είναι συγκρουσιακός και αδιέξοδος.
Η αλλαγή ρότας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη εάν όντως τους ενδιαφέρει το αύριο της Τράπεζας.

Σε συνέχεια δύο προηγούμενων επιστολών μας, απαιτήσαμε την άμεση απάντηση γραπτή στα ερωτήματα που είχαμε θέσει:

 • Για τον αριθμό των εργαζομένων που προσελήφθησαν την τελευταία τριετία στην Τράπεζα.
 • Για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται συνολικά στην Τράπεζα με άλλες μορφές εργασιακών σχέσεων (προσωρινή απασχόληση, παρεχόμενοι από άλλες εταιρείες κ.τ.λ.).
 • Για τις υπηρεσίες της Τράπεζας που έχουν εξωτερικευτεί οι εργασίες τους.
 • Για το σχεδιασμό σας αναφορικά με πιθανή περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου Καταστημάτων και τις μετακινήσεις συναδέλφων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
 • Για το πόσοι και ποιοι συνάδελφοι μετακινήθηκαν στο Δίκτυο Καταστημάτων το τελευταίο δίμηνο και τα καταστήματα που τοποθετήθηκαν.
  Για τα σχέδια σας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας.
 • Για τα σχέδιά σας για το Μerchant Αcquiring.

Επίσης

 • Ζητήσαμε την άμεση επιστροφή των συναδέλφων του RBU που μετακινήθηκαν εκτός της περιφέρειάς τους.
 • Την άμεση τακτοποίηση των οδοιπορικών σε όσους συναδέλφων καλύπτουν τα χιλιομετρικά όρια.
 • Ζητήσαμε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης με μοναδικό θέμα το Merchant Acquiring (POS).

Συνάδελφοι,
Η δουλειά μας και τα δικαιώματά της είναι αδιαπραγμάτευτα.
Είμαστε σε εγρήγορση και αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις από κοινού με την ΟΤΟΕ, τον ΣΕΤΠ και πρώην ΕΤΒΑ, με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό τρόπο και μέσο.

Μοιραστείτε το άρθρο