Εκλογές για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΤΕΑ Πειραιώς

Συνάδελφοι, Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑ Πειραιώς.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα ακόλουθα:

Σύνολο εγγεγραμμένων στο ΤΕΑ: 9279 μέλη.

Σύνολο ψηφισάντων: 5126 μέλη

Λευκά ψηφοδέλτια: 50

Υποψήφιοι                                                                                                                                                                                             Σύνολο σταυρών

 1. 1.Καραγιάννη Μαρία 1947
  2.Μουλακάκης Στυλιανός 1910
  3.Χατζηφραντζέσκος Παναγιώτης 1651
  4.Γαζέτας Παναγιώτης 1425
  5.Τάγαρη Ευγενία-Δημοκρατία 340
  6.Μπούτος Αριστοτέλης 298
  7.Ντέμου Στυλιανή 212
  8.Ταμπάκης Παναγιώτης 194
  9.Μαρτίνος Γεώργιος 193
  10.Τζανάκη-Σάνου Αρετή 184
  11.Κασάπης Βασίλειος 119
  12.Γαβριήλ Δημήτριος 107
  13.Νάκας Σπυρίδων 87
  14.Λέκκας Σαράντος 84
  15.Σαρόγλου Κωνσταντίνος 83
  16.Δρέκου Χαρίκλεια 41
  17.Παπαγεωργίου Θεόδωρος 40
  18.Καλπακίδης Στυλιανός 40
  19.Νιζάμης Βασίλειος 36

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, εκλέγεται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων – μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑ Πειραιώς η Μαρία Καραγιάννη και ως αναπληρωτής αυτής ο Στέλιος Μουλακάκης.

Στην εκλογική διαδικασία αυτή, ο Σύλλογός μας, μαζί με το ΣΕΤΑΠ και τον ΣΥΣΠ ΕΤΒΑ, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας αυτή, τόσο σε θεσμικό πλαίσιο διεκδικήσεων, όσο και με την παρουσία του αναπληρωματικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑ.

Οι προτάσεις που είχαμε καταθέσει και θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε, συνοψίζονται:

 • Θεσμική κατοχύρωση της εφάπαξ παροχής (τακτικής και έκτακτης), με ρύθμιση μέσα από Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 • Ένταξη στο ΤΕΑ του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου της ΝΝ, με βελτιώσεις, τόσο στη λειτουργία όσο και στις παροχές.
 • Δυνατότητα διατήρησης των παροχών του πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, σε περίπτωση δυσμενούς μεταβολής τους από τον ΕΦΚΑ.
 • Αύξηση του ποσοστού μηνιαίας εισφοράς της Τράπεζας για κάθε συνάδελφο.

Δυστυχώς, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, στην ανάγνωση της ανακοίνωσης με φωτογραφία του ΣΕΥΤΠΕ, προσπαθούν να οικειοποιηθούν το αποτέλεσμα των μέχρι χθες «ανεξάρτητων υποψηφίων» και γινόμαστε δέκτες χαρακτηρισμών περί κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ενώ αποκρύπτουν την άμεση σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, του Μανώλη Μπεμπένη στη ΓΣΕΕ, του Γιώργου Μυλωνά στο ΕΚΑ και του Ισίδωρου Γοίλια στην ΟΤΟΕ, με την υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ παράταξη, ΕΑΚ.

Επιλέξαμε το παραπάνω, να μη γίνει κυρίαρχο κατά την προεκλογική διαδικασία, καθώς θέση μας ήταν πάντα, ότι τα εργασιακά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται πέρα από τους κομματικούς μηχανισμούςΜε αυτή τη λογική ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα της ενότητας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία ενός Συλλόγου Εργαζομένων στην Τράπεζα. Σημασία έχουν εκείνα που μας ενώνουν και όχι να στήνουμε τείχη περιχαράκωσης και διχασμού. Τείχη τα οποία οδήγησαν και στη μειωμένη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές, με μοναδικό ωφελημένο τον εργοδότη.

Αποδεχόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς να θέσουμε την παραμικρή αμφισβήτηση τόσο για τη διαδικασία, όσο και για τον τρόπο. Όπως όμως μας είχε γίνει εμφανώς κατανοητό από τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΥΤΠΕ, δε θα υπήρχε η ίδια αντίδραση σε περίπτωση διαφορετικού αποτελέσματος.

Θα παραμείνουμε σταθεροί και θα υποστηρίξουμε το ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΤΕΑ με όλες μας τις δυνάμεις. Εξάλλου το ΤΕΑ, είναι από την αρχή του αποτέλεσμα της δικής μας συλλογικής δράσης.

Το δικό μας «κόμμα» είναι η διασφάλιση της απασχόλησης, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Υ.Γ. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι σε ό,τι αφορά το ομαδικό πρόγραμμα της ΝΝ, η πάγια απαίτησή μας για αποζημίωση ποσών που αφορούν σε συγγενείς παθήσεις (με πιο πρόσφατη την ανακοίνωση Νο 151), άρχισε να υλοποιείται.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

                                                         Σ.Ε.Τ.Π.                                                 Σ.Ε.Τ.Α.Π.                                     ΣΥΤΠ πρώην ΕΤΒΑ

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας              Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας        Ο Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας

Β. Νάκος          Σ. Μουλακάκης                   Π. Αδαμόπουλος     Γ. Αδάμος                     Σ. Κουτσοπανάγος      Δ. Δαμιανίδου

Μοιραστείτε το άρθρο