Κοινή παρέμβαση απέναντι στις μεθοδεύσεις της Τράπεζας

Συνάδελφοι, Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες μαζικών μετακινήσεων συναδέλφων σε καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν μέσα στο έτος..

Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες μαζικών μετακινήσεων συναδέλφων σε καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν μέσα στο έτος.

Η Τράπεζα επαναλαμβάνει την τακτική αυτή, με απώτερο στόχο τη διασπορά του φόβου, της ανασφάλειας και την άσκηση πιέσεων στους συναδέλφους.

Η αντεργατική αυτή πρακτική, μας βρίσκει απέναντί της, ενωμένους.

Απαιτούμε από την Τράπεζα, για ακόμα μια φορά, να εφαρμόζει τις αρχές, που η ίδια προβάλει και μάλιστα αποτυπώνει και στην «πολιτική στελέχωσης των θέσεων εργασίας», όπου αναφέρει σχετικά:

«… Η Πολιτική Στελέχωσης Θέσεων Εργασίας έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υποψήφιοι για κάθε θέση εργασίας και ότι η διαδικασία επιλογής είναι απαλλαγμένη από προκαταλήψεις και διακρίσεις. 

Η Πολιτική Στελέχωσης Θέσεων Εργασίας ακολουθεί τις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Διαφάνεια
  • Αντικειμενικότητα μέσα από έγκυρες και αξιόπιστες μεθόδους αξιολόγησης
  • Αξιοκρατία
  • Αποτελεσματικότητα…» 

Απαιτούμε από την Τράπεζα να σταματήσει τις απαράδεκτες και επαναλαμβανόμενες αυτές μεθοδεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,

Πέρα από τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις μας, κοινή θέση μας είναι, ότι το μέλλον της Τράπεζας Πειραιώς είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι και το μέλλον μας είναι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Οι Σύλλογοί μας είναι εδώ για να αγωνιστούν και να στηρίξουν τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας.

Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την εργασία και τους εργαζόμενους, με κάθε μέσο και τρόπο και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε, από την αρχή μέχρι το τέλος μαζί. 

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

Σ.Ε.Τ.Π.                                                 Σ.Ε.Τ.Α.Π.                                     ΣΥΤΠ πρώην ΕΤΒΑ

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας                 Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας       Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Β. Νάκος           Σ. Μουλακάκης                        Π. Αδαμόπουλος     Γ. Αδάμος                           Σ. Κουτσοπανάγος    Δ. Δαμιανίδου

Μοιραστείτε το άρθρο