Συνάντηση ΣΕΤΑΠ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7/2/2019, έπειτα από αίτημα του ΣΕΤΑΠ, η προγραμματισμένη συνάντηση, με τον Δ/ντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Μεγάλου και.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7/2/2019, έπειτα από αίτημα του ΣΕΤΑΠ, η προγραμματισμένη συνάντηση, με τον Δ/ντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Μεγάλου και τη συμμετοχή της κας Μακαριγάκη, του κ. Κεσόλου και του κ. Μαλαταρά.

Κεντρικό θέμα της συνάντησής μας, ήταν το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων, το παρόν και το μέλλον της Τράπεζας.

Θέσαμε ευθύς εξαρχής τις ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας.

Καμία Απόλυση, Καμία Απόσχιση, καμία μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων,

και ζητήσαμε την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δ/ντος Συμβούλου.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Μεγάλου αποτίμησε ως θετική τη μέχρι σήμερα πορεία της Τράπεζας επί των ημερών του, εντός ενός ασφυκτικού κανονιστικού πλαισίου και μίας δύσκολης διεθνώς οικονομικής συγκυρίας.

Για το φλέγων θέμα της συνάντησης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, αλλά ούτε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μελετάνε και επεξεργάζονται αρκετά σενάρια, αλλά τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο. Χαρακτήρισε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ως κλαδικό και δήλωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τις κόκκινες γραμμές των εργαζομένων και αφετέρου τους υπόλοιπους περιορισμούς της Τράπεζας (ψηφιοποίηση, Κατ/ματά) θα αναζητηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς αιφνιδιασμούς, αλλά διαμέσου ενός θεσμικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και την ΟΤΟΕ.

Επιπρόσθετα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας για σημερινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα, το χαρακτήρισε εξολοκλήρου ως μύθευμα και το απέδωσε σε αλλότρια συμφέροντα και σκοπιμότητες τρίτων.

Στη παρέμβασή μας για την ελεύθερη και απρόσκοπτη είσοδο συνδικαλιστών στους χώρους δουλειάς, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι εφεξής θα γίνεται όπως γινόταν διαχρονικά.

Για το νέο Πρόγραμμα Εφάπαξ, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, με εκπροσώπους από την Τράπεζα και των Συλλόγων, η οποία θα επεξεργαστεί το Καταστατικό λειτουργίας και τους όρους του νέου προγράμματος, το οποίο θα έχει τη μορφή Επαγγελματικού Ταμείου.

Ακόμη, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει συνάντηση εντός των επόμενων ημερών για την επίλυση της χρόνιας εκκρεμότητας αναφορικά με τη χορήγηση οδοιπορικών σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες προϋποθέσεις της Τράπεζας, ωστόσο δεν τα λαμβάνουν.

Συνάδελφοι,

Σίγουρα έχουμε μεγάλο και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο, κανένας εφησυχασμός δεν χωρά, αλλά ούτε και μοιρολατρία. Ο χώρος μας και ο Κλάδος μας, έχουν βαθιά ριζωμένη μία αγωνιστική, διεκδικητική αλλά συνάμα και διαλογική συνδικαλιστική κουλτούρα και πρακτική.

Η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων των καιρών μας, καθιστά επιβεβλημένη την ενότητα και την ανιδιοτελή συμπόρευση όλων μας, με μπροστάρη την Ομοσπονδία μας.

Μοιραστείτε το άρθρο