Το Alter Ego της Τράπεζας

Η Alter Ego είναι ο βασικός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα της Καθαριότητας των κτιρίων της. Οι συναδέλφισσες καθαρίστριες.

Η Alter Ego είναι ο βασικός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα της Καθαριότητας των κτιρίων της. Οι συναδέλφισσες καθαρίστριες εργάζονται στην εταιρεία με καθεστώς περιορισμένης απασχόλησης (από 1,5 έως 4 ώρες ημερησίως) και με αμοιβές που κινούνται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην καθαριότητα, ανταποκρίνονται στα αυξημένα καθήκοντα που επιβάλουν οι πανδημικές συνθήκες και διασφαλίζουν καθημερινά για εμάς ένα ασφαλές και ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας.

Πολλές από τις εργαζόμενες, προερχόμενες από την πρώην ΑΤΕ, δουλεύουν εδώ και πολλά χρόνια στα ίδια καταστήματα της Τράπεζας και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των συνάδελφων και την αναγνώριση της άψογης δουλείας τους.

Η Alter Ego όμως προφανώς δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. Εδώ και λίγες μέρες, στελέχη της επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις εργαζόμενες και θέτουν εκβιαστικά διλλήματα σχετικά με το εργασιακό μέλλον τους. Στόχος τους η υπογραφή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους νέων ατομικών συμβάσεων με δυσμενέστερους όρους, τόσο αναφορικά με το ωράριο, όσο και με τις αμοιβές.

Δεν δίστασαν μάλιστα να στείλουν με email και καταγγελίες συμβάσεων σε μερικές εργαζόμενες. Σπεύδουν να προλάβουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της αποζημίωσης απόλυσης των καθαριστριών, που αλλάζει από αυτή του εργατοτεχνίτη σε αυτή του υπαλλήλου την 1/1/2022, με συνέπεια την αύξηση του υπολογιζόμενου ποσού.

Επιδεικνύουν το πιο σκληρό εργοδοτικό πρόσωπο απέναντι σε πραγματικές μαχήτριες της ζωής, σε γυναίκες του μόχθου οι οποίες δίνουν πολλά και παίρνουν ελάχιστα.

Πέραν τις επικοινωνίας μας με τις συναδέλφισσες καθαρίστριες, τις τελευταίες μέρες γινόμαστε αποδέκτες δεκάδων  τηλεφωνημάτων από συναδέλφους των καταστημάτων. Στο σύνολό τους εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον των καθαριστριών, την οργή τους για τη συμπεριφορά της εταιρείας και τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων. Επιπρόσθετα στηλιτεύουν την Τράπεζα είτε για την επιτηδευμένη αδιαφορία είτε για το σιγοντάρισμα της όλης μεθόδευσης.

Ως ΣΕΤΑΠ ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με την Alter Ego και την Τράπεζα Πειραιώς και στη συνέχεια σχετικό αίτημα θα υποβάλλουμε και στο Υπουργείο Εργασίας.

Απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στο δικαίωμα στη ζωή και την εργασία για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα. Το αξίζουν και το δικαιούνται.

Καθαρές εργασιακές σχέσεις, Καθαρές λύσεις, Καθαρά Καταστήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο