Απεργούμε και Διεκδικούμε την Τρίτη 29/11/2022

Ο ΣΕΤΑΠ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς την Τρίτη 29/11/2022 και σας καλούμε να στείλουμε όλοι μαζί, ένα.

Ο ΣΕΤΑΠ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς την Τρίτη 29/11/2022 και σας καλούμε να στείλουμε όλοι μαζί, ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, συμμετοχής και αγωνιστικής δράσης ενάντια στο αντεργατικό Business Plan της βίαιης συρρίκνωσης, της απαξίωσης, της αποανάπτυξης και του μαρασμού.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων. Όπως έχουμε υπερτονίσει, το θέμα της συρρίκνωσης και των αποσχίσεων δεν είναι μόνο εργασιακό και Κλαδικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρύτερα πολιτικό και κοινωνικό. Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Στηρίζουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τη δουλειά μας.

Στηρίζουμε το ρόλο της Τράπεζας ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας και όχι ως κεφαλοκυνηγού συναδέλφων.

Στηρίζουμε την αδιάλειπτη σχέση μας με την Ελληνική Επαρχία, τις τοπικές κοινωνίες και την Ελληνική οικογένεια. Η ΟΤΟΕ έχει αναδείξει με αδιάψευστα στοιχεία και έρευνες την εργαλειοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε βάρος των εργαζομένων, της οικονομίας και της κοινωνίας στο βωμό πρόσκαιρων κερδών.

Πετύχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, να αναδείξουμε το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις, ευαισθητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες, ενεργοποιήσαμε τους φορείς και προκαλέσαμε σημαντικές πολιτικοκοινωνικές παρεμβάσεις με ορατό αντίκτυπο.

Ωθήσαμε ακόμη και τους πλέον «δύσπιστους» στην δρόμο της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης.

Συνάδελφοι,

Η απεργία της 29/11/2022 είναι η απεργία όλων των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, είναι η δική μας απεργία.

Είμαστε δυναμικά απέναντι στη δυστοπική μεταπραγματικότητα που επιχειρούν να μας επιβάλλουν με τις εμμονικές και αδιέξοδες μεθοδεύσεις της συρρίκνωσης, των αποσχίσεων και των αντεργατικών πρακτικών.

  • Απεργούμε και απαιτούμε από τη Διοίκηση να σταματήσει επιτέλους το φαύλο κύκλο απαξίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας και να ακυρώσει τα αντεργατικά επιχειρηματικά της σχέδια.
  • Απεργούμε και απαιτούμε από τη  Διοίκηση να εγκαταλείψει τις πρακτικές ομηρίας των συναδέλφων και να προχωρήσει στην άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων από τα καταστήματα που κλείνουν.
  • Απεργούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα σχέδια και της μεθοδεύσεις της Τράπεζας και να στηρίξουν το σχέδιο τροπολογίας για τις αποσχίσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία μας.

Η απεργία της 29/11/2022 δεν είναι η αρχή και το τέλος της προσπάθειάς μας. Είναι όμως ένας μεγάλος κομβικός σταθμός, είναι το εφαλτήριο για τη δικαίωση των θέσεων μας και οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο διεκδικητικό και αγωνιστικό μήνυμα.

Η απεργία της 29/11/2022, δεν είναι μία απεργία αλληλεγγύης στους συναδέλφους που δοκιμάζονται σήμερα. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε όχι μόνο τους συναδέλφους αλλά και τους εαυτούς μας γιατί οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας φέρουν το ονοματεπώνυμο όλων μας.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο