Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε ξανά

Συνάντηση την Πέμπτη με τον κ. Μεγάλου για τις εξελίξεις στο RBU Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μία πρωτοφανή μεθόδευση, η.

Συνάντηση την Πέμπτη με τον κ. Μεγάλου για τις εξελίξεις στο RBU

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μία πρωτοφανή μεθόδευση, η οποία πυροδοτεί το ήδη τεταμένο κλίμα και οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Στελέχη της Τράπεζας έχουν αμοληθεί ως πρόθυμοι λαγοί και με απύθμενο θράσος και κυνικές «νουθεσίες» παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός, διάφορα σενάρια, όπως αυτό της απόσχισης και αλλαγής συμβάσεων των συναδέλφων στo RBU.

Συνάδελφοι,

Καθημερινά δοκιμάζουν τα όρια μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Προφανώς όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς.

Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε από τη Διοίκηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της και πήραμε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, η οποία προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη. Καμία απόλυση, καμία απόσχιση, καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μεθοδεύσεις συρρίκνωσης και εξωτερίκευσης εργασιών που θα θέτουν σε αμφισβήτηση την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων.

Συνάδελφοι,

Όπως έχουμε υπερτονίσει, η αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων των καιρών μας, υπερβαίνει τις επιμέρους Συλλογικότητες μας και καθιστά αναγκαιότητα την κοινή εστίαση στα μεγάλα που μας ενώνουν. Απαιτούνται συντονισμένες, συντεταγμένες, μαζικές και ενωτικές κινήσεις.

Απαιτείται κοινή στρατηγική, κοινές στοχεύσεις και κοινές δράσεις, που θα δώσουν λύσεις και προοπτική. Όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν, η ενότητα στην πράξη, δημιουργεί τη δέουσα συνδικαλιστική υπεραξία και φέρνει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Απέναντι στις προκλήσεις, στεκόμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Με μπροστάρη την ΟΤΟΕ, συνεχίζουμε να δίνουμε τον πολυμέτωπο αγώνα μας, πάντα μαζί με τους συναδέλφους, πάντα δίπλα στους συναδέλφους, μέσα στους εργασιακούς χώρους και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.

Μοιραστείτε το άρθρο