Καθαρές Κουβέντες, Θεσμικές Συμφωνίες, Ξεκάθαρες Σχέσεις

Ως ΣΕΤΑΠ σπάνια μπαίνουμε στον πειρασμό να απαντήσουμε σε μυθεύματα και  προκλήσεις ορισμένων πραματευτάδων  της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Για αυτούς οι.

Ως ΣΕΤΑΠ σπάνια μπαίνουμε στον πειρασμό να απαντήσουμε σε μυθεύματα και  προκλήσεις ορισμένων πραματευτάδων  της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Για αυτούς οι έννοιες  της αλήθειας, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της οργανωμένης δράσης, αποκτούν ρευστό χαρακτήρα. Συστέλλονται και διαστέλλονται ανά περίπτωση και κατά το δοκούν.

Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν όλους στις αντιφάσεις τους, στην ανακατασκευασμένη πραγματικότητά τους,  στα δικά τους ψευδεπίγραφα διλήμματα και στις υπαρξιακής φύσης ανασφάλειες τους.  Σε  ξεπερασμένα διλλήματα  με εμάς ή με εκείνους;

Δεν πέφτουμε στην παγίδα των  παλινωδιών  και των αδιεξόδων τους. Όσο περισσότερο ασχολούνται μαζί σου, τόσο περισσότερο γίνεσαι το επίκεντρο. Και αυτός που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι ο πρωταγωνιστής.

Απαντάμε με τη δική μας αλήθεια. Ενώνουμε , δεν διαιρούμε. Στο δίλημμα εμείς ή εκείνοι, απαντάμε ότι είμαστε με όλους τους συναδέλφους, για το παρόν και το μέλλον μας.

Συνεχίζουμε σταθερά προσηλωμένοι στους εργαζόμενους και δεν διασπούν την προσοχή μας κραυγές ιδιοτέλειας και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων.

Ο ΣΕΤΑΠ πορεύεται πάντα με ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, με ξεκάθαρο προσανατολισμό, με ξεκάθαρο λόγο και δράση.

Διαχρονικά και με συνέπεια, ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στις λογικές και πρακτικές τις Διοίκησης και όχι απέναντι σε άλλους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία μας.

Διαχρονικά και με συνέπεια , ορθώνουμε το ανάστημά μας για να στηρίξουμε το παρόν και μέλλον  όλων μας και όχι  εφήμερες  μικροσυνδικαλιστικές  στοχεύσεις και τις  ακυρωμένες  προσωπικές ματαιοδοξίες.

Ο λόγος μας και η δράση μας  εστιάζουν στην προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων  και δεν ετεροπροσδιορίζονται  ούτε προσαρμόζονται κάθε φορά  στον τόπο και το χρόνο  ανάλογα με τα ποσοτικά και ποιοτικά  χαρακτηριστικά του εκάστοτε ακροατηρίου.

Με δεδομένες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας επιδιώκουμε την εγρήγορση, εμπιστοσύνη, την ενεργή  συμμετοχή και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων και όχι τον εκφοβισμό και τη μοιρολατρεία.

Το αύριο δεν θα συμβεί νομοτελειακά.

Επιδιώκουμε ξεκάθαρα μαζί με την Ομοσπονδία μας  το σταμάτημα της συρρίκνωσης σε οποιαδήποτε μορφή της. Αναγνωρίζοντας εξαρχής ότι το θέμα είναι Κλαδικό,  συντονίζουμε τη δράση μας και στηρίζουμε τις κοινές  πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Επιδιώκουμε τη στοχαστική ουσιαστική δράση και όχι τη δευτερογενή αντίδραση.

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, επιδιώκουμε έμπρακτα την ενότητα του χώρου, σεβόμενοι  τη διαφορετικότητα  αλλά και υπερβαίνοντας –  με διάθεση ερμηνείας και κατανόησης – τα όποια  μικρά  δήθεν μας χωρίζουν.

Εμείς καλούμε όλους τους εργαζομένους και τους Συλλόγους,  με συνεργασία και ενότητα να προασπίσουμε το μέλλον της εργασίας μας  και των δικαιωμάτων μας.

Πορευόμαστε πάντα μαζί και δίπλα με όλους τους εργαζόμενους.

Μοιραστείτε το άρθρο