Μέρισμα στους εργαζόμενους και όχι harçlıkpass

Συνάδελφοι, Διανύουμε ακόμη μια προεκλογική περίοδο, όπου τα μεγάλα και σημαντικά θέματα της ζωής μας, αποφεύγονται επιμελώς να συζητούνται στη.

Συνάδελφοι,

Διανύουμε ακόμη μια προεκλογική περίοδο, όπου τα μεγάλα και σημαντικά θέματα της ζωής μας, αποφεύγονται επιμελώς να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα.

Ζητήματα όπως αυτά της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, των απαρχαιωμένων δομών στην παιδεία, τις μετακινήσεις που παρά κοστίζουν, τις δόσεις που κάθε μήνα αυξάνουν και φυσικά τους μισθούς που δεν φτάνουν, φαίνεται να αποτελούν ψιλά γράμματα για τους αποφασίζοντες.

Όμως η πραγματικότητα, είναι αδήριτη και είναι εδώ.

Όπως επιβεβαιώνει ο απολογισμός του ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδύσεων), το 72,5% των καταθετών έχει λιγότερα από 1.000 ευρώ στην τράπεζα, το 12,4% από 1.001 έως 5.000 και το 13% από 5.001 έως 50.000 ευρώ, γεγονός που αφενός καταμαρτυρεί την οικονομική ασφυξία του πληθυσμού και αφετέρου την ασφυξία για πωλήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σε άδεια πορτοφόλια.

Όχι φυσικά όλων τα πορτοφόλια.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου, πως στην επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση στις 27.06.2023, θα θέσει προς ψήφιση την έγκριση αμοιβών και τη διάθεση δωρεάν μετοχών προς τα στελέχη της εταιρείας και τα μελή του Δ.Σ. Η παραπάνω συζήτηση, ως φαίνεται, απασχολεί σημαντικά τους μετόχους, αφού σχεδόν το 1/3 των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφέρεται στην μεταξύ των μετόχων οικονομική επιβράβευση.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα πολιτική αποδοχών θα επιτρέπει οι σταθερές αποδοχές μελών του Δ.Σ να υπερβαίνουν ακόμη και το σύνολο των αποδοχών του Διοικητή της ΤτΕ !

Αλήθεια όμως, η οικονομική επιβράβευση των εργαζόμενων, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ισχυρή κερδοφορία, από την πρώτη γραμμή, πότε προβλέπεται να έρθει;

Γιατί το harçkpass, που μοιράστηκε σε ορισμένους προ έτους, εξαντλήθηκε αυθημερόν σε 2 τσάντες ψώνια από το σουπερμάρκετ.

Συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι οι μισθοί βαλτώνουν πλέον της δεκαετίας και το κόστος διαβίωσης έχει εκτοξευθεί πλέον του 10%, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την υλοποίηση της πρότασής μας από τη Διοίκηση της Τράπεζας, για άμεση απόδοση μέρους τους μερίσματος που αντιστοιχεί στους εργαζόμενους, προβαίνοντας:

  • Στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το έτος 2023 στο σύνολο των εργαζομένων, χωρίς τους προηγούμενους αστερίσκους.
  • Στην αύξηση της τακτικής εισφοράς της Τράπεζας στο ΤΕΑ του Ομίλου Πειραιώς.
  • Στην απορρόφηση συμμετοχής ύψους 100 ευρώ για την πρωτοβάθμια περίθαλψη του ομαδικού ασφαλιστηρίου ΝΝ και την περαιτέρω βελτίωση των όρων του ώστε να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μας.

Ήρθε η ώρα, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να αναγνωρίσει έμπρακτα το μόχθο και τη συνεισφορά των εργαζομένων της.

Την καλούμε και απαιτούμε, αντί να μεθοδεύει την περαιτέρω συρρίκνωση, να στηρίξει επιτέλους το πολυτιμότερο κεφάλαιό της.

Όλους εμάς τους εργαζομένους, που καθημερινά συμβάλουμε τα μέγιστα για την περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία της Τράπεζας.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

 

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο