Συνάντηση ΣΕΤΑΠ με ΔΑΔ τη Τετάρτη 14/06/2023

Συνάδελφοι, Τη Τετάρτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Αφετηρία της συζήτησης.

Συνάδελφοι,

Τη Τετάρτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Αφετηρία της συζήτησης μας αποτέλεσαν εκκρεμότητες από προηγούμενη συνάντηση μας (09/03/2023), αναφορικά με την παροχή επιπλέων στοιχείων και διευκρινήσεων για την λειτουργία της Επιτροπής Βίας και Παρενόχλησης και το σύστημα Αξιολόγησης.

Πιο συγκεκριμένα, μας γνωστοποιήθηκε πως την Επιτροπή Βίας και Παρενόχλησης, απασχόλησαν 16 υποθέσεις, εκ των οποίων 6 επιβεβαιώθηκαν, με 3 εκ των οποίων να χαρακτηρίζονται ως σημαντικές, από τις υπόλοιπες 10, οι 5 τέθηκαν στο αρχείο και 5 βρίσκονται σε καθεστώς διερεύνησης. Σε ότι έχει να κάνει με το σύστημα Αξιολόγησης, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στο 90% και οι έως τώρα εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαθμολόγηση με «άσσο» σε ποσοστό 5% των συναδέλφων.

Στην συνέχεια, τέθηκε επισταμένως για πολλοστή φορά το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης όλων των συναδέλφων, ξέχωρα από την χορήγηση Bonus και φέτος για την επίτευξη των στόχων. Την ώρα που ανακοινώνονται αποτελέσματά εκατοντάδων εκατομμυρίων, τώρα είναι η ώρα να αλλάξει αφήγημα η Τράπεζα και να αποδώσει μέρισμα στους φυσικούς αυτουργούς αυτής της ισχυρής κερδοφορίας, που δεν είναι άλλοι από το σύνολο των εργαζομένων. Μας ενημέρωσαν ότι η πρόταση έχει τεθεί στα αρμόδια όργανα της Διοίκησης και θα επανέλθουν σύντομα.

Στην συνέχεια, αφού αρχικά μας επιβεβαίωσαν πως η συρρίκνωση του Δικτύου Καταστημάτων παραμένει σταθερά στις επιχειρηματικές επιλογές τους, μας ενημέρωσαν ωστόσο, πως δεν προγραμματίζεται άμεσα διακοπή λειτουργίας άλλων Κατ/μάτων, κατ’ εκτίμηση μας μέχρι και το πέρας των Αυτόδιοικητικών εκλογών. Τουναντίον, απόφαση τους αποτελεί η μετατροπή περιορισμένων αρχικά Κατ/μάτων σε New Branch Models, που ήδη λειτουργούν σε Κολωνάκι, Θεσσαλονίκη και Λουτράκι.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι της ΔΑΔ μας ενημέρωσαν, τις προσεχείς ημέρες επίκειται η επικοινωνία με περίπου750 συναδέλφους για την συγκρότηση ομάδας εργασίας, καθ’ υπόδειξη του SSM προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα, για άμεση παρέμβαση τους σε περίπτωση κρίσης ρευστότητας.

Τέλος, απαιτήσαμε την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων που συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναγκαστικής άδειας. H πρόσφατη καθοριστική απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας και οι διαπιστωμένες ανάγκες στελέχωσης του Δικτύου, δεν επιτρέπουν για άλλη μια φορά επιπόλαιους τακτικισμούς αναφορικά με την τοποθέτηση των συναδέλφων, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των Κατ/μάτων της Τράπεζας.

Ο ΣΕΤΑΠ παρεμβαίνει καθοριστικά και καίρια για τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας μας με καθαρή φωνή και ισχυρό λόγο.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο