Πιλοτική εφαρμογή, κλασικές μεθοδεύσεις

Συνάδελφοι, Ο αγώνας για την τήρηση του ωραρίου σε όλους τους χώρους εργασίας είναι διαχρονικός και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για την τήρηση του ωραρίου σε όλους τους χώρους εργασίας είναι διαχρονικός και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση από όλους μας, διότι οι μεθοδεύσεις για την καταστρατήγησή του με αδήλωτες ώρες υπερεργασίας και υπερωρίας, είτε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τράπεζας, είτε στο Δίκτυο, δεν σταματούν.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας – πιλοτικά έως 31/8/2022 – , προβλέπει την ηλεκτρονική καταγραφή της ώρας έναρξης και λήξης της εργασίας εντός του νόμιμου ωραρίου και την υποχρέωση αποχώρησης του εργαζόμενου στη λήξη του.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η «εφευρετικότητα» ορισμένων για τη μη τήρηση του από τις πρώτες κιόλας μέρες της εφαρμογής του.

Το νέο κόλπο που κάποιοι σκαρφίστηκαν, είναι αρχικά η δήθεν «παρότρυνση», το clock out να γίνεται στην προβλεπόμενη ώρα και ακολούθως στα όρια της διαταγής και πάντα προφορικά, ώστε να μην υπάρχουν ίχνη της καταφανούς αυτής παρανομίας, ο εργαζόμενος να συνεχίσει να τηλεργάζεται από το σπίτι του.

Όσο πιο γρήγορα επιστρέψει στο σπίτι και ανοίξει την «απομακρυσμένη πρόσβαση», τόσο το καλύτερο για την Τράπεζα.

Πρωτοπόρος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η Διεύθυνση Επενδυτικής Τραπεζικής και οι Διευθύνσεις που την υποστηρίζουν (Credit, Διαχείριση, Αναπτυξιακά), διότι υπάρχουν προθεσμίες για την υποβολή αιτημάτων στην Ανώτατη Επιτροπή Πιστοδοτήσεων και οι συνάδελφοι πιέζονται για να «ανεβάσουν» αιτήματα στην εξουσιοδοτημένη εφαρμογή Convene, ακόμα και στις 21:30 τη νύχτα.

Οι καταγγελίες στο σύλλογο μας είναι πολλές και εφόσον συνεχιστούν οι εν λόγω  μεθοδεύσεις θα επανέλθουμε άμεσα.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο