Προγραμματισμός Δράσης ΣΕΤΑΠ

Το διήμερο 21 & 22 Σεπτεμβρίου έλαβε  χώρα η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ και του Γενικού Συμβουλίου,  με κεντρικό θέμα.

Το διήμερο 21 & 22 Σεπτεμβρίου έλαβε  χώρα η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ και του Γενικού Συμβουλίου,  με κεντρικό θέμα τη συνδιαμόρφωση και επικύρωση του Προγραμματισμού Δράσης του ΣΕΤΑΠ . Mε εφαλτήριο το εισηγητικό πλαίσιο θέσεων του Προέδρου, ακολούθησε ένας   γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, ο οποίος εμπεριείχε δημιουργικές συγκλίσεις αλλά και ξεκάθαρες διαφοροποιήσεις και τελικά κατέστη εφικτή η πλειοψηφική υπερψήφιση του.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφική πρόταση, απέσπασε τη θετική ψήφο των παρατάξεων ΔΥΣΗΕ και ΔΑΚΕ ενώ  οι παρατάξεις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και η ΕΣΑΚ στήριξαν καθεμία, την δική τους πρόταση.

Σας παραθέτουμε τους κύριους άξονες  του εγκεκριμένου Προγραμματισμού Δράσης:             

 1. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 • Κανονισμός
 • Επιχειρησιακή σύμβαση .
 • Σύστημα Αξιολόγησης  – Ατομική Στοχοθεσία
 • Υποβάθμιση Αγροτικάριων  στο πλαίσιο της στελέχωσης της τράπεζας.
 • Ασφάλεια Συναδέλφων
 1. ΠΑΡΟΧΕΣ
 • Καταγραφή και γνώση των υφιστάμενων ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και λοιπών προγραμμάτων παροχών σε όλους τους εργαζόμενους και καθολική εφαρμογή.
 1. ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ο ενιαίος σύλλογος εργαζομένων είναι πάγια θέση μας και  ταυτόχρονα αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των  συναδέλφων. Η προσπάθεια αυτή στόχο έχει, πέραν όλων των άλλων, μέσα από την ενδυνάμωση ενός ενιαίου και ισχυρού Συλλόγου, να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και όλων των εργαζομένων στον Όμιλο.

 1.           ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 • Τα μέλη μας και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας θα γίνουν γνώστες και κοινωνοί των στόχων μας και των δραστηριοτήτων μας μέσα από μια σειρά άμεσων επαφών, όπως Περιφερειακές συνελεύσεις, περιοδείες , επισκέψεις σε καταστήματα και χώρους εργασίας και χρήση ηλεκτρονικών μέσων .
 1. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΤΕ
 • Συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών για το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης.
 • Συνεχή συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο.
 • Επικοινωνία για συνεργασία και κοινή δράση με άλλους συλλόγους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
 1. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ
 • Συνάντηση με τον εκκαθαριστή για μελέτη, παραλαβή στοιχείων και ανάλυση όλων των δεδομένων που διαμορφώνουν την σχέση μας. Διαπίστωση συμφωνιών, διαφωνιών και αντιρρήσεων. Προσπάθεια επιτάχυνσης για λύσεις στις εκκρεμότητες.
 1. ΔΙΑΦΟΡΑ
 • Συνάντηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μετατάξεις όσων είχαν προσληφθεί με τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.
 • Διεκδίκηση του υπόλοιπου ποσού του ασφαλιστηρίου Καφίρη από την ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Συνεκτιμώντας την μέχρι σήμερα εμπειρία, την τρέχουσα συγκυρία και τον χρονικό ορίζοντα των τριών ετών ολοκλήρωσης του Προγραμματισμού, θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει  ότι πρόκειται ασφαλώς για έναν φιλόδοξο Προγραμματισμό Δράσης. Για εμάς  όμως αποτελεί μία συνειδητή επιλογή, η οποία υπογραμμίζουμε ότι δεν αποσκοπεί σε εφήμερους εντυπωσιασμούς. Αντιθέτως, την βιώνουμε ως μία μεγάλη πρόκληση για τη συλλογικότητά μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι υπερβαίνοντας την καθηλωτική εσωστρέφεια,  με την αισιοδοξία της βούλησης, την επίγνωση των δυνάμεων μας και κυρίως την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση όλων, θα δημιουργήσουμε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για την επίτευξη των στόχων μας.

Μοιραστείτε το άρθρο