Ο αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζεται!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, η εμμονή της Διοίκησης με τις αποσχίσεις συνεχίζεται, αυτή τη φορά στις μονάδες ROS και Electronic.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

η εμμονή της Διοίκησης με τις αποσχίσεις συνεχίζεται, αυτή τη φορά στις μονάδες ROS και Electronic Files Administration, με μόνο πραγματικό σκοπό την βίαιη απομάκρυνση των εργαζόμενων εκτός Τράπεζας.

Μεμονωμένες μονάδες βαφτίζονται παράνομα κλάδος και αποκόπτονται από την Τράπεζα προς νεοσύστατες θυγατρικές της εταιρείες – «σκιάχτρα», που λειτουργούν ως «τμήματα μεταγωγών». Και μάλιστα αυτή τη φορά με τη συμμετοχή εργαζομένων «σε ειδικές ομάδες εργασίας» (έτσι αναφέρονται στην επιστολή που έλαβαν οι συνάδελφοι), μη γνωρίζοντας ούτε το αντικείμενο της εταιρείας αλλά ούτε και το μέλλον της.

Οι Σύλλογοί μας (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ & Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)) μη αποδεχόμενοι την παθητική αφωνία και τη σιωπηρή συναίνεση σε αυτή τη νέα απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, προειδοποιούμε την Τράπεζα να μην προχωρήσει σε καμία απόσχιση που δε θα περιλαμβάνει ρητά το δικαίωμα εναντίωσης (εθελοντικό) όπως αποφασίστηκε και στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Ήδη τα πέντε Σωματεία, έχουμε καλέσει τους νομικούς μας συμβούλους, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν υπαναχωρήσει από τη θέση της.

Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε, από κοινού, ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Διοίκηση προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συρρίκνωση και στην απαξίωση του Οργανισμού αλλά και στο «διωγμό» έμπειρων και καταξιωμένων συναδέλφων.

Οι αποσχίσεις δεν συνιστούν πλέον βλαπτική μεταβολή μόνο για τους εργαζόμενους αλλά για ολόκληρο τον Οργανισμό.

Ο αγώνας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων συνεχίζεται!

Με  εκτίμηση,

Τα Δ.Σ των Συλλόγων Σ.Ε.Τ.Α.Π – Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε – Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)

Μοιραστείτε το άρθρο