Στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Στηρίζουμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων

Βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Βιώνοντας την εξέλιξη της,.

Βρισκόμαστε στη δίνη της πανδημίας και μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Βιώνοντας την εξέλιξη της, σίγουρα έχουμε κάνει όλοι τις πρώτες μας σκέψεις, σίγουρα έχουμε βγάλει όλοι τα πρώτα συμπεράσματά μας, που ίσως μας κάνουν σοφότερους στο μέλλον.

Η Υγεία μας είναι το πρώτιστο αγαθό και μία από τα πιο σημαντικές παραδοχές που έχουν προκύψει είναι ότι η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πανδημίας απαιτεί πέραν του ηρωισμού των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους μας. Έχει καταστεί πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να έχει τις υποδομές, τους πόρους και τον απαραίτητο αριθμό γιατρών και νοσηλευτών για να αποτελέσει ασπίδα σε τέτοιες – και όχι μόνο- κρίσιμες καταστάσεις.

Είναι ένα μάθημα όμως που δεν θα πρέπει να ξεχαστεί μόλις βγούμε από την σημερινή κατάσταση αλλά θα πρέπει να το ιεραρχήσουμε ψηλά στις προτεραιότητες μας και να προχωρήσουμε ως χώρα σε σοβαρές επενδύσεις στο Ε.Σ.Υ., να ενισχύσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να πάψουμε να είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης με τον μικρότερο αριθμό ΜΕΘ.

Συνάδελφοι,

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρας Υγείας και με την πανδημία ακόμη σε παγκόσμια έξαρση, οι νοσοκομειακοί γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, οι εργαζόμενοι δηλαδή του κλάδου υγείας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση του ιού και οι κατεξοχήν αρμόδιοι επί του θέματος, ζητούν την συμπαράστασή μας στα αιτήματά τους, διεκδικούν:

1.προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, απρόσκοπτη παροχή μέσων ατομικής προστασίας και

2.άμεση διάθεση κλινικών και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως ΣΕΤΑΠ είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε την τεράστια προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών μας, που υπερβαίνοντας τους εαυτούς τους, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους υπό αντίξοες συνθήκες.

Μοιραστείτε το άρθρο