Συλλογικές Δράσεις Πολιτισμού Ιαν. – Φεβ. ’24

Συνάδελφοι Ο ΣΕΤΑΠ, σε συνεργασία με τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank- Ταχυδρομικού.

Συνάδελφοι

Ο ΣΕΤΑΠ, σε συνεργασία με τον Ενωτικό Αγωνιστικό Σύλλογο Alpha Bank – Εμπορικής (ΕΝΑΣ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank- Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ), στα πλαίσια ανάδειξης του πολιτισμού και της τέχνης συνεχίζει την διοργάνωση επισκέψεων για τα μέλη του σε μουσεία, γκαλερί, πινακοθήκες, κέντρα πολιτισμού και ατελιέ σημαντικών καλλιτεχνών, φέρνοντας πιο κοντά τα μέλη μας στο εικαστικό και πολιτιστικό έργο της χώρας μας. Οι επόμενες επισκέψεις μας θα είναι για την:

  • ΑΘΗΝΑ

Α) Στην «ΕΝΙΑ GALLERY», (Aγίου Δημητρίου 74 & Μεσολογγίου 55, Πειραιάς, Στάση Ηλεκτρικού: Πειραιάς, Στάση Μετρό: Πειραιάς) το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00. Θα επισκεφθούμε την ατομική έκθεση της Αρτέμιδος Ποταμιάνου, «I want to be the Hero of my story».

Στην έκθεση παρουσιάζονται πέντε in situ εγκαταστάσεις συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο αφήγημα για τη γυναικεία συνθήκη.

Η ίδια η καλλιτέχνης θα μιλήσει για το έργο της και θα υπάρξει ευκαιρία ερωτήσεων και διαλόγου.

Επίσης θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Δράσεων μας και θα κληρωθούν τρία πρωτότυπα ζωγραφικά έργα.

Η επίσκεψη προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους.

Β) Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Στάση μετρό: Μέγαρο Μουσικής) την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 16:00.

Θα επισκεφθούμε την έκθεση «Καληνύχτα, σας αγαπώ: 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας», στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης.

Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της προσωπικότητας της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός της σκηνής. Βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας Μήδεια στην Επίδαυρο, μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili [Λίλα ντε Νόμπιλι] από την παράσταση Λα Τραβιάτα στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi [Πιέρο Τόζι] για την ταινία Μήδεια του Pier-Paolo Pasolini [Πιερ-Πάολο Παζολίνι] και μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες.

Την ξενάγηση θα την κάνει ο ίδιος ο συλλέκτης Νίκος Χαραλαμπόπουλος και προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους.

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Στο MOMus-ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Εντός ∆ΕΘ-Helexpo, Είσοδος από τον πύργο του ΟΤΕ και θα στρίψετε αριστερά) το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00.

Θα επισκεφθούμε την έκθεση  «Vanitas. Ιστορίες από το επέκεινα».

Περισσότερα από εξήντα έργα μας καλούν να αναστοχαστούμε πάνω στο κατεξοχήν υπαρξιακό ζήτημα της ζωής, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει ιδιαιτέρως δημοφιλές στη σύγχρονη τέχνη. Στα έργα της έκθεσης, συμβολικά στοιχεία συνδυάζονται με τις εικαστικές αξίες, το δραματικό και μακάβριο περιεχόμενο με το χιούμορ, η σκληρότητα με την ευαισθησία, η σκοτεινή δραματική ατμόσφαιρα με μια περισσότερο φωτεινή, ποπ αντίληψη και εικονογραφία, η κριτική ματιά με την ανατρεπτική διάθεση και τις αναφορές στην ιστορία της τέχνης και στη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι εικαστικές συνθέσεις είναι ανοιχτές σε πολλαπλές ερμηνείες και αναγνώσεις και εξαιρετικά ποικίλες ως προς το ύφος, την τεχνοτροπία και τη διαφορετική αισθητική που προκρίνουν.

Την ξενάγηση θα κάνει ο ιστορικός τέχνης κ. Γιάννης Μπόλης.

Η επίσκεψη θα στοιχίσει 3 ευρώ για κάθε επισκέπτη και η πληρωμή θα γίνει στην είσοδο του μουσείου.

Παρακαλούμε τα μέλη μας όπως δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 19.01.2024 και ώρα 12:00 στο e-mail του Συλλόγου (info@setap.gr), καθώς και των συνοδών και τέκνων τους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις μας.

Υπεύθυνη των πολιτιστικών δράσεων είναι η συνάδελφος Μαρία Παπαβασιλείου τηλ. επικοινωνίας 6974 806 922.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Παν. Αδαμόπουλος                Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο