Συνάντηση με ΔΑΔ για απόδοση ρόλων, μερίσματος προς όλους & ΤΥΠΑΤΕ

Συνάδελφοι, Χθες, 21/11/2023, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και το θέμα που.

Συνάδελφοι,

Χθες, 21/11/2023, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και το θέμα που κυριάρχησε  αφορούσε όλες τις παραμέτρους του  εν εξελίξει  μετασχηματισμού του Δικτύου Καταστημάτων.

Από την πλευρά μας παραθέσαμε μία σειρά  σημαντικών ζητημάτων που  προέκυψαν  ως προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων  και εντατικοποίησης της εργασίας και τα οποία απαιτούν λύσεις, αναθεωρήσεις και προσαρμογές. Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι «αδειάσανε» τα καταστήματα και «γεμίσανε» τα πεζοδρόμια έξω, με πελάτες και συναδέλφους.  

Κυρίως όμως εστιάσαμε στην αναγκαιότητα άμεσης  απόδοσης πραγματικών καθηκόντων και ρόλων σε όλους του συναδέλφους, σε όλους τους νομούς της χώρας,  στα πλαίσιο της καλής πίστης και του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας  ώστε να συνεχίσουν οι συνάδελφοι  να παρέχουν  απρόσκοπτα  τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα και τις τοπικές κοινωνίες.

Συνδυαστικά, επαναφέραμε σε μία ακόμη συνάντηση, την πρόταση που είχαμε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο για την περιφερειακή διάρθρωση του Back Office  σε επίπεδο HUB κάθε νομού και η οποία λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι σήμερα δεδομένα, εμμένουμε ότι είναι η πιο λειτουργική, εφαρμόσιμη και ρεαλιστική επιλογή σε όλες τις πτυχές της.

Μας ενημέρωσαν ότι λαμβάνοντας διαρκώς  υπόψη τα δεδομένα και καταγράφοντας τις ανάγκες,  σχεδιάζουν να προχωρήσουν σταδιακά σε έναν ή δύο ακόμη  κύκλους  απόδοσης  ρόλων  σε  χρονικό ορίζοντα διμήνου. Ταυτόχρονα επισήμαναν ότι τους ενδιαφέρει και η κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στελέχωσης στη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης και στο Retail Planning & Support.   

Επίσης:

  • Επαναφέραμε για μία ακόμη φορά, το αίτημά μας για οικονομική  στήριξη  με τη  μορφή μερίσματος/ενίσχυσης, σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους. Παραθέσαμε το πλαίσιο του αιτήματος και  συγκεκριμένα παραδείγματα αλλά δεν λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση.
  • Ζητήσαμε περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους, που ανακοίνωσε πρόσφατα η Διοίκηση.  Μας πληροφόρησαν ότι θα αποσαφηνιστούν και θα ανακοινωθούν οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος έπειτα από νεότερη σχετική απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Τράπεζας.
  • Αναφορικά με τα ζητήματα που προκύπτουν από την εναλλαγή συναδέλφων στο ταμείο, διευκρίνισαν ότι η εναλλαγή θα  αφορά  καταστήματα με αυξημένο όγκο συναλλαγών  και  ξεκαθάρισαν ότι το προβλεπόμενο σχετικό Διαχειριστικό  Επίδομα, θα λαμβάνεται αναλογικά από όλους τους συναδέλφους που διαχειρίζονται το ταμείο.
  • Έπειτα από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος, τους ενημερώσαμε αναλυτικά για το πιλοτικό πρόγραμμα επαναλειτουργίας των πολυϊατρείων  του ΤΥΠΑΤΕ και την ευρύτερη  προοπτική του.

Συνάδελφοι,

Με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και δράσεις,  συνεχίζουμε δυναμικά και διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο