Συνάντηση με τη Δ/νση Προσωπικού για το Real Estate

Συνάδελφοι, Πραγματοποιήθηκε σήμερα (7.6.2022) συνάντηση με εκπροσώπους της Δ/νσης Προσωπικού της Τράπεζα Πειραιώς. Στη συνάντηση, ενημερωθήκαμε από πλευράς Τράπεζας, για.

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (7.6.2022) συνάντηση με εκπροσώπους της Δ/νσης Προσωπικού της Τράπεζα Πειραιώς.

Στη συνάντηση, ενημερωθήκαμε από πλευράς Τράπεζας, για την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας με σκοπό την απόσχιση εργασιών του Real Estate, που αφορά 59 συναδέλφους μας, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Π.Δ. 178/2002.

Ως Σ.Ε.Τ.Α.Π. τονίσαμε για άλλη μια φορά, την καθολική αντίθεση μας σε οιαδήποτε μορφή απόσχισης, πόσο δε μάλλον, όταν η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει σημαντικά κέρδη και έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τετράκις από τους φορολογούμενους πολίτες.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την απόσχιση του Τμήματος P.O.S., η Διοίκηση της Τράπεζας επανέρχεται με ακόμη μια διφορούμενη επιλογή, καθότι οι προοπτικές του κλάδου ακίνητης περιουσίας στη χώρα, φαντάζουν εξαιρετικές και η ζήτηση για ενεργειακούς χώρους, ξενοδοχεία, εμπορικά, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και Logistics βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της δεκαετίας.

Η πολιτική εκποίησης, εργασιών και στοιχείων της Τράπεζας, που συμβάλουν καθοριστικά στην κερδοφορία, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία αναφορικά με το μέλλον του Ομίλου και της εργασίας μας.

Άραγε ποιόν και τι εξυπηρετούν τέτοιου είδους αποφάσεις;

Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, η Διοίκηση προχωράει σε απαράδεκτες απόπειρες εκβιασμού συναδέλφων, με σκοπό τον εκφοβισμό και την κατάληξη τους εκτός εργασίας. Τέτοιες μεθοδεύσεις, υπονομεύουν κατάφωρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από το Κλάδο.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνεδριάσουν τα όργανα του Σ.Ε.Τ.Α.Π., προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες, από κοινού με την Ομοσπονδία, τους οικείους Συλλόγους και όσους ειλικρινά αντιτίθεται στα ισοπεδωτικά σχέδια της Τράπεζας, ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μας.

Συσπειρωμένοι γύρω από τον Σ.Ε.Τ.Α.Π. προασπιζόμαστε την εργασία και τα δικαιώματα μας.

Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος               Γιάννης Αδάμος

Μοιραστείτε το άρθρο