Συνάντηση ΣΕΤΑΠ με τον Ανώτερο Διευθυντή κ.Γεωργίου

Πραγματοποιήθηκε εχθές (11/5/2017), συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ, με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κωνσταντίνο Γεωργίου, παρουσία και.

Πραγματοποιήθηκε εχθές (11/5/2017), συνάντηση του Προεδρείου του ΣΕΤΑΠ, με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κωνσταντίνο Γεωργίου, παρουσία και του Διευθυντή κ. Θεόδωρου Τσουκάτου.

Από την πλευρά μας, προσήλθαμε έχοντας διαμορφώσει ένα σχετικό υπόμνημα -επισυνάπτεται- με αξιολογική παράθεση των σημαντικότερων θέσεων μας και επιδιώκοντας τη διεξοδική συζήτησή τους.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ιδιαίτερα δεκτικό στο διάλογο. Αμφότεροι, αναγνωρίσαμε την αξία του γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου στη διαχείριση και επίλυση των μεταξύ μας θεμάτων και προβάλαμε την αναγκαιότητα διενέργειας τακτικών συναντήσεων. Με αφετηρία τις εν λόγω διαπιστώσεις, συναποφασίσαμε τον καθορισμό συναντήσεων σε μηνιαία βάση και προχωρήσαμε άμεσα στον ημερολογιακό προσδιορισμό τους.

Ακολούθως, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στις εξελίξεις εντός Τράπεζας και στις προκλήσεις που ακολουθούν, ενώ ακροθιγώς έγινε αναφορά στα θέματα του υπομνήματος. Ο κ. Γεωργίου ζήτησε η συζήτηση επί των θέσεων του υπομνήματος, να λάβει χώρα στην επόμενη συνάντησή μας –αρχές Ιουνίου- επικαλούμενος την αναγκαιότητα της ενημέρωσης του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου της Τράπεζας. Εδώ βέβαια επισημαίνουμε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των θιγόμενων ζητημάτων, αποτελούν διαχρονικές πλέον εκκρεμότητες, έχουν τεθεί επανειλημμένως και σαφέστατα ο χρονικός ορίζοντας για την έγκαιρη διευθέτησής τους, είναι ασφυκτικά περιορισμένος.

Αναφορικά με τα διαμειφθέντα στο πλαίσιο της συζήτησης, θα θέλαμε να σταθούμε επιγραμματικά, στα εξής:

– Στην επισήμανση του κ. Γεωργίου, ότι μετά και την τοποθέτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, επανέρχεται η κανονικότητα στην Τράπεζα. Για το μεσοδιάστημα εξήρε το ρόλο των εργαζομένων και τη συνεισφορά τους στην εύρυθμη λειτουργίας της.

– Στην προσέγγιση του, ως νομικής φύσεως διαφοράς, όσον αφορά στο αίτημά του ΣΕΤΑΠ για ένταξή ΟΛΩΝ στον Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας την εφαρμογή του.

– Στη μη αποσαφήνιση των προθέσεων και των σχεδίων της Διοίκησης, αναφορικά με τις δεσμεύσεις των υφιστάμενων πλάνων αναδιάρθρωσης της Τράπεζας και ειδικά όσον αφορά την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του προσωπικού μέχρι τέλος του έτους.

– Την πληροφορία περί επικείμενης υπογραφής της νέας επιχειρησιακής Σύμβασης, αποφεύγοντας επιμελώς την αναφορά στο περιεχόμενό της και στις ενστάσεις μας σχετικά με την ακολουθούμενη διαδικασία.

– Στις σταδιακές αλλαγές που επέρχονται στη φύση της εργασίας μας και στην οργανωτική δομή των καταστημάτων λόγω των τεχνολογικών εφαρμογών και πρωτοπόρων καινοτομιών από την πλευρά της Τράπεζας.

– Την παραδοχή δυσλειτουργιών κατά το πρώτο χρονικό διάστημα εφαρμογής του Νέου Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και τη διαβεβαίωση περί σταδιακής εξομάλυνσης της κατάστασης, με τις αποπληρωμές διαμέσου της ηλεκτρονικής εφαρμογής να διενεργούνται εφεξής εντός τριών ημερών. Στη θέση μας για την αναγκαιότητα αναμόρφωσης συγκεκριμένων ρυθμίσεων του και ένταξης των όρων του στην Επιχειρησιακή Σύμβαση, λάβαμε την απάντηση ότι αφενός δύναται υπό όρους και προϋποθέσεις να αναμορφωθεί και αφετέρου ότι η τρέχουσα διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Από τη πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησης, εστιάζουμε στο γεγονός ότι προφανώς δεν λάβαμε απαντήσεις και φυσικά δεν αμβλύνθηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες μας. Από την πλευρά μας κρατάμε τη δέσμευση για τη διενέργειας τακτικών συναντήσεων και συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για την εκτενή συζήτηση των καταγεγραμμένων θεμάτων μας, στην επόμενη συνάντηση,

Επιδιώκουμε το γόνιμο διάλογο αλλά όχι όπως χαρακτηριστικά αναφέραμε, τις ατέρμονες συζητήσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η ώρα των αποφάσεων και της δρομολόγησης λύσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 

Μοιραστείτε το άρθρο