Τιμάμε και σεβόμαστε την υπογραφή μας

Συνάδελφοι, Οι ατομικές συναντήσεις του προσωπικού, που εργάζονται στην Δ/νσή Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς, βρίσκονται σε.

Συνάδελφοι,

Οι ατομικές συναντήσεις του προσωπικού, που εργάζονται στην Δ/νσή Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (RBU) της Τράπεζας Πειραιώς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ως συνέχεια της από 25.07.2019 συμφωνίας με την ΟΤΟΕ.

Μια συμφωνία που έχει ως αφετηρία την εθελοντική συμμετοχή των εργαζόμενων στη νέα εταιρεία και την πρόβλεψη για όσους επιλέξουν να παραμείνουν να αξιοποιηθούν για κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας και πάντοτε στα πλαίσια του Οργανισμό Προσωπικού.

Σε πλήρη αντιδιαστολή ωστόσο με τα όσα ορίζει η συμφωνία, πριν καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι, η πλευρά της Διοίκησης, σπεύδει ταχέως να υλοποιήσει το σχέδιο μετάβασης στην Intrum με ακραία “επαγγελματικό” και “τεχνοκρατικό” τρόπο.

Ήδη από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, πλήθος συναδέλφων βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθε είδους πιέσεις, άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς, παραινέσεις, υπονοούμενα και άλλες ευφάνταστές μεθοδεύσεις, ώστε να εξαναγκαστούν ουσιαστικά να συνηγορήσουν και να συμμετέχουν στην νέα εταιρεία.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια απροκάλυπτα “επιθετική” επιχείρηση. Μια επιχείρηση, ενάντια στους μέχρι πρότινος “πολύτιμους συνεργάτες”, το προσωπικό της τράπεζας. Ταυτόχρονα, αποτελεί και μια αποκαλυπτική μεθοδολογία για τα όσα προαλείφονται συνολικότερα στον κλάδο μας.

Παράλληλα, για να εντείνουν το κλίμα ψυχολογικού εκβιασμού και τρομοκρατίας, διέταξαν τούτες τις μέρες πλήθος δυσμενών μεταθέσεων στο Δίκτυο, προκειμένου οι εν λόγω συνάδελφοι και όχι μόνο, να ενδώσουν στις πιέσεις και να αποχωρήσουν “εθελοντικά”.

Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε στη Διοίκηση της Τράπεζας και απαιτούμε άμεσα:

1. Να σεβαστεί απόλυτα το πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ στις 25.07.2019 και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ή ίδια υπέγραψε.

2. Να σταματήσει η βίαιη μεθόδευση καθώς και κάθε είδους παρενόχληση προς τους εργαζόμενους της τράπεζας.

3. Την ανάκληση των δυσμενών μεταθέσεων.

Σας ζητάμε να μας καταγγείλετε κάθε παραβατική προς το πλαίσιο συμφωνίας συμπεριφορά της Διοίκησης της Τράπεζας.

Ο ΣΕΤΑΠ ήταν και θα παραμείνει εγγυητής των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε το άρθρο